DS: TV Pink ismejava Đinđića

BEOGRAD – Humoristička serija „Nikad izvini“ skinuta je u sredu veče sa programa TV Pink odlukom vlasnika te televizije Željka Mitrovića zbog pojavljivanja lika mrtvog premijera Zorana Đinđića i dovođenja aktuelnog premijera Vojislava Koštunice u vezu sa ubistvom Đinđića. Međutim, ta odluka je u roku od 24 sata promenjena i serija je, uz nemušto saopštenje, vraćena u program.


Epizoda koja je emitovana u ponedeljak uveče u kojoj ministar policije Dragan Jočić hapsi mrtvog Đinđića izazvala je protest DS-a. Portparol stranke Đorđe Todorović, međutim, najodlučnije demantuje da su demokrate urgirale da se emisija ukine.


– Mi smo to osudili jednim saopštenjem, ali nismo insistirali da se emisija ukine. Ne vršimo takav pritisak na medije, niti ćemo ikad da utičemo da se ta emisija ukine. Često se u toj emisiji ismeva predsednik DS-a Boris Tadić i mi se ne bunimo, ali je nedopustivo da se u dnevnopolitičke i humorističke svrhe koristi lik Zorana Đinđića – rekao je Todorović. Prema njegovim tvrdnjama, parodija na Đinđića, koji je život dao za Srbiju, je nedopustiva:


– Dok je Đinđić bio živ, nisu mu smetale ni šale ni uvrede na njegov račun, jer je to prihvatao kao deo posla političara. Ali sad je to krajnje nekorektno i maliciozno. U redu je da se zbija šala sa živim članovima DS-a, ali ne i sa Đinđićem… – izjavio je Todorović.


Na drugoj strani, portparol DSS-a Andreja Mladenović kaže za Kurir da sporni skeč sa pokojnim premijerom nije gledao, ali je iz novina saznao njegovu sadržinu.


– To stvarno ni na šta ne liči. Najgore je što su deca glavna publika te emisije, jer su im lutke zanimljive, a njima je teško objasniti šta je to parodija i satira – kaže Mladenović.


Prema njegovim rečima, niko iz DSS-a ne bi urgirao i vršio pritisak na autore te emisije zbog ismevanja Koštunice i Jočića.


– Liniju između dobre satire i neukusa teško je odrediti, pogotovo kada se radi o emisiji sa lutkama koje parodiraju političku scenu. Gledajući te emisije, uvek će se neko naljutiti i teško da će u tom ismevanju neko prepoznati pozitivnu stranu, pogotovo ako je akter u skeču. Autori „Nikad izvini“ nisu uvek imali pravu meru i trebalo bi da je pronađu – objasnio je Mladenović.

Tagovi

Povezani tekstovi