DSS protiv B92

Pošto je javno optužio B92 da je na zvaničnom sajtu preneo samo izjave američkog državnog sekretara Kondolize Rajs i njenog pomoćnika Nikolasa Bernsa, ali ne i izjave srpskih zvaničnika, Mladenović je juče za „Alo!“ izjavio da je DSS odustao od daljeg postupka.
Nećemo preduzimati nikakve mere jer su samo sat vremena posle moje reakcije na sajtu B92 postavljene i izjave ministra za Kosovo i Metohiju Slobodana Samardžića i savetnika premijera Branislava Ristivojevića – objasnio je Mladenović.
Generalni direktor B92 Veran Matić za naš list kaže da iznete kritike nemaju osnova jer su sve informativne emisije ove medijske kuće emitvale, odmah po dobijanju pomenute izjave.
– Kašnjenje sa postavljanjem informacija na veb sajt je tehnička stvar, a ne naša namera da nešto ne pustimo. Senzitivnost u PR službama je nešto što ne razumem, jer mi nismo javni servis i ne moramo sve izjave da prenosimo. Ovo je ništa drugo nego pritisak na medije. Za B92 je najopasnije to što se nastavlja hajka na našu medijsku kuću i odobrava sve ono što nam se dešava – izjavio je Matić.
Učestale prozivke na račun B92 kulminirale su za vreme nereda u Beogradu u četvrtak, kada je i zgrada ove medijske kuće bila na meti demonstranata. Uspešnom intervencijom policije sprečen je veći incident.


I.K.

Tagovi

Povezani tekstovi