Dugovi premašuju vrednost preduzeća

Niti mogu da rade, jer TV nije dobila frekvenciju, niti su po slovu zakona nezaposleni, što ih sprečava da ostvare neka od svojih prava (otpremnine, socijalni program, prijava na evidenciju nezaposlenih). Opština hoće da im pomogne, ali zbog spore birokratije to je za sada nemoguće.
– Vlasnik Slavko Jovanović iz Beograda podneo je zahtev Agenciji za privatizaciju da se ugovor o kupovini raskine jer mu je, kako je naveo, uskraćivanjem frekvencije onemogućeno da obavlja osnovnu delatnost, ali Agencija već dva puta traži da Jovanović otkloni neke formalne, administrativne nepravilnosti – ogorčeno pričaju Mijana Pačavra, bivši urednik informativnog programa, i snimatelj i realizator programa Zoran Spasojević. I dok mesecima traju te, po njihovoj oceni, besmislene prepiske, dugovi za neisplaćene plate, doprinose, struju, telefone gomilaju se i, kako tvrde naši sagovornici, premašuju procenjenu vrednost imovine cele ustanove.
– Opština je usvajajući budžet za ovu godinu namenski izdvojila pet miliona dinara namenjenih za socijalni program i otpremnine, ali pare stoje jer ne može da ih isplati dok Agencija za privatizaciju ugovor ne raskine. Vezali su nam ruke, ne radimo, nemamo nikakvih primanja, a navodno smo zaposleni – priča Spasojević.

Tagovi

Povezani tekstovi