Dušan Mašić: Zločin prema profesiji se isplati

ljilja-smajlovic-n1

[box align=’box-center’ id=’7390′]

„U poslednjem tekstu, koji je oduševio (urednika Informera) Vučićevića, rešila si da na svoj način poručiš nama — ‘dobromislećima’, kako podrškom Saši Jankoviću, svesno ili ne, sprečavamo porodicu Gojković da sazna istinu o tragediji koja se dogodila pre više od 20 godina, a sve zato što nam se ne sviđa politika Aleksandra Vučića“, kaže Mašić, obraćajući joj se u nastavku pisma u drugom licu jednine.

„Stavljati u istu ravan porodicu Gojković sa roditeljima Dade Vujasinović nije časno, ali je politički poželjno. Dada je bila novinarka koja je stradala zbog onoga što je radila. Znamo to i ti i ja. Iza njenog (samo)ubistva stoji ista ona mašinerija koja je kasnije došla glave Slavku Ćuruviji i Ivanu Stamboliću“, kaže Mašić u pismu i nastavlja:

 

[box align=’box-center’ id=’7391′]

„Smrt Predraga Gojkovića sa njima nema nikakve veze. Ali ima sa nekim drugim. Njegovo ime je Saša Janković. Upoznao sam ga pre nešto više od mesec dana. Tebe poznajem više od 20 godina. Deluje kao čovek koji je posvećen svom poslu. O tome kako ga radi valjda dovoljno govori to što od 2007. nije predložen neko bolji, a ni taj orden Legije časti se valjda ne dobija tek tako. Kada su krenuli da mu traže „prljav veš“ morali su da idu 22 godine unazad. U zemlji kao što je Srbija to je ogroman uspeh. Mnogim danas ne bi morao da ideš duže od par godina, a da im ne iskoči neka kompromitujuća ljubavna afera, plagijat, pljačka ili ‘sumnjivo’ ubistvo. Čak ni onima koji vode ovu kampanju“.

 „Da li treba da ti kažem da ‘brakom’ sa Mitrovićem i Vučićevićem dovodiš u pitanje ne samo svoj kredibilitet, već i UNS-a na čijem si čelu? Vraćanjem Politike u eru Žike Minovića poništićeš sve što je urađeno na izgradnji institucija u Srbiji, a nekom profesionalnom novinarstvu zarićeš nož u leđa. I to sa pozicije predsednice UNS-a. Godinama smo pokušavali zajedno da od „medija“ napravimo medije, ali prelaskom na njihovu stranu samo ćeš pokazati da se ‘zločin’ prema profesiji isplati“.

 Celo pismo možete pročitati ovde.

<!—->

Tagovi

Povezani tekstovi