Dušan Vojvodić: Pripremaju scenario kao i sa portalom „Žig info“

„Bio sam u šoku kada su sinoć došli policajci da mi traže oružje, a koje je u mom vlasništvu od ’91. godine. Pripremaju scenario kao i sa Milanom Jovanovićem kome je prošle godine zapaljena kuća, nakon što je na portalu ‘Žig info’ pisao o zloupotrebama u Opštini Grocka“, rekao je UNS-u Vojvodić.

Dušan Vojvodić (foto: Dejan Todorović)

Podsetimo, produkcija „Za media“ prva je objavila informaciju o prebijanju maturanta Borisa Brnzanovića u „Noćnom klubu 54“ u Zaječaru, nakon čega su počeli pritisci na ovu produkciju.

UNS-u je Vojvodić rekao da je „prvi put uplašen za bezbednost svoje porodice i sebe, zato što je do sada više puta policiji prijavljivao pretnje i pritiske zbog istraživanja i pisanja, ali mu nikada nije traženo da preda oružje“.

„Umesto da me zaštiti, zato što je u incident o kojem pišem upletena moćna ekipa, policija dobija nalog da mi oduzme oružje. Inače, nakon pisanja o incidentu dobijam imejlove da su policijski službenici povezani sa ‘Noćnim klubom 54’“, rekao je UNS-u Vojvodić.

Nakon razgovora sa načelnicom Policijske uprave u Zaječaru Sanjom Dimitrijević policija je odustala od namere da oduzme oružje Vojvodiću.  

Pritisci na produkciju „Za media“ nakon pisanja o incidentu

Nakon pisanja i istraživanja o teškom incidentu u „Noćnom klubu 54“ u Zaječaru, novinari produkcije „Za media“ u utorak su održali konferenciju za štampu kako bi izvršili pritisak na tužilaštvo i policiju, jer su „maturanti ugroženi, a batinaši na slobodi“.

Uoči te konferencije, kako je UNS-u rečeno u ovoj produkciji, pojavio se šef obezbeđenja „Noćnog kluba 54“ koji je tražio da se prekine sa izveštavanjem koje dovodi „Noćni klub 54“ i njega u negativan kontekst. Na komentar urednika produkcije „Za media“ Dušana Vojvodića da su završili razgovor, on je dobacio „ne, nismo završili“.

Vlasnik „Noćnog kluba 54“ poznat pod nadimkom „Talijan“ telefonom je zvao pre konferencije Vojvodića tražeći da ne pominje obezbeđenje, kao i da se prekine sa izveštavanjem o incidentu u ovom klubu.

UNS-u je u ovoj produkciji rečeno i da je sve vreme trajanja konferencije ispred bio parkiran automobil u kojem je viđana osoba koja je nanela teške telesne povrede maturantu.

„Nakon konferencije otišao sam u MUP i dao izjavu o pritiscima koje sam imao zbog pisanja o ovom incidentu“, rekao je UNS-u Vojvodić.

Podsetimo, UNS je u utorak tražio od zaječarske policije da omogući nesmetan rad novinarakoji istražuju i pišu o ovom incidentu.

Vojvodić načelnici Policijske uprave u ZaječaruMoja porodica i ja postajemo mete

Dušan Vojvodić rekao je UNS-u da je sinoć, kada su policajci došli da mu traže oružje za koje ima dozvolu, pozvao načelnicu Policijske uprave Zaječara Sanju Dimitrijević i rekao joj da tražeći od njega oružje, njegova porodica i on postaju mete.

„Rekla mi je da moram da ‘smirim’ pisanje o ovom incidentu i da dođem kod nje sutra na sastanak, kao i da mi neće za sada oduzeti oružje. Užasno sam zabrinut za svoju bezbednost“, rekao je UNS-u Vojvodić.

UNS-u je Vojvodić rekao da je početak današnjeg sastanka sa Dimitrijević bio neprijatan, jer mu je zamerila zato što se obratio novinarskim udruženjima, ali da je nakon sastanka stekao utisak da je spremna da mu pruži zaštitu, kao i da slučaj o „Noćnom klubu 54“ istraži do kraja.

„Dimitrijević mi je rekla da mi oružje neće biti oduzeto zato što mi je po njihovoj proceni bezbednost ugrožena“, rekao je UNS-u Vojvodić.

Vojvodiću ranije bila ugrožena bezbednost

Novinaru i vlasniku produkcije „Za media“ Dušanu Vojvodiću je u julu 2018. godine bilaugrožena bezbednost, kada su mu na točkovima automobila odvrnuti držači.

Kako je UNS-u tada rekao Vojvodić, vraćajući se iz Beograda, čuo je lupanje u automobilu, za koje je naknadno u servisu utvrđeno da potiče od odvrnutih vijaka na točkovima, što mu se takođe desilo i u novembru 2016. godine. Vojvodić je ovaj incident prijavio policiji.

UNS-u je Vojvodić rekao da misli da mu se ovo dešava zbog novinarskog istraživačkog rada.

„Tada sam radio nastavak filma ‘Kap’ o vlasniku hotela u Zaječaru koji je bušenjem bunara izazvao presušivanje arteskih česama, kao i istraživanje Konkursa Ministarstva kulture. Inspektor mi je rekao da se odvrtanje vijka na točkovima nije moglo desiti samo od sebe. Nakon toga, nikakve informacije nisam dobio“, rekao je UNS-u tada Vojvodić.

Tagovi

Povezani tekstovi