Dveri traže razrešenje predsednice i članova Saveta REM

Snimak ekrana: N1
Snimak ekrana: N1

Poslanička grupa Dveri najavila je da će na današnjoj sednici skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje tražiti razrešenje predsednice i članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, zbog „dugogodišnjeg nesavesnog i nepravilnog rada i nečinjenja“.

 

Dveri su u saopštenju ocenile da su članovi Saveta REM „godinama tolerisali nasilje i pornografiju u rijaliti programima“, kao i „politički autoritarizam i neravnopravnost političkih aktera u javno finansiranim i televizijama sa nacionalnim frekvencijom“.

 

Ocenili su i da je odluka Saveta REM od 9. decembra o obustavi rada zbog navodnih pritisaka u vezi dodele pete nacionalne frekvencije „ne samo nezakonita, već i nezamisliva u bilo kojoj civilizovanoj zemlji“.

 

„Tokom dugogodišnjeg ‘štrajka’ i zanemarivanja obaveza članova REM da u ime građana kontrolišu rad medija, kvalitet i raznovrsnost medijskih usluga i programa, da štite javni interes i slobodu mišljenja i izražavanja, Savet REM je radio sve obrnuto. Vršeći javna ovlašćenja, REM je štitio privatni interes vlasnika televizija kojima je dodelio nacionalnu frekvenciju i privatni politički interes vladajuće koalicije“, ocenile su Dveri.

 

Iz pokreta su najavili i da će tražiti da se utvrdi krivična odgovornost predsednice Saveta REM Olivere Zekić i članova tog tela.

Tagovi

Povezani tekstovi