EPS traži odvojene račune

Šta će biti sa mnogima koji su već sada planirali da svoj račun za struju umanje za 300 dinara, pobrinuće se Radiodifuzna agencija. Predsednik parlamentarnog Odbora za kulturu i informisanje Aleksandar Lazarević za Danas je istakao da će se ovim problemom baviti Savet, koji će, kao regulatorno telo najverovatnije biti nadležan za pronalaženje sankcija za građane koji ne budu plaćali TV pretplatu.


Momčilo Cebalović, direktor Sektora EPS za odnose sa javnošću rekao je juče za naš list da će „detalji vezani za naplatu televizijske pretplate uz račune za struju biti dogovoreni na sastanku sa nadležnima u Radio-Televiziji Srbije“.
– Sasvim je izvesno da ćemo mi insistirati na dva odvojena računa, jedan za struju a drugi za tv pretplatu, kao i na tome da naši ljudi samo uručuju račune za struju. Ne želimo da EPS ima bilo kakvu vezu sa naplatom tv pretplate i sankcionisanjem neplaćanja iste – kaže za Danas.
On je ponovio tvrdnje nadležnih u ovoj kompaniji da bi spajanje dva računa u jedan EPS donelo samo štetu, pošto bi naplata bila smanjena za sedam odsto ili oko 280 miliona dinara. Cebalović podseća da je u prošlosti EPS bio obavezan da procenat svakog računa uplati RTS bez obzira na to da li ga je sam potrošač umanjio za iznos tv pretplate ili ne.
U EPS tvrde da , za razliku od vremena kada je naplaćivana tv taksa, Zakon sada definiše da se pretplata izmiruje za jedan radio ili televizijski prijemnik u domaćinstvu dok su vikendice izostavljene sa spiska platiša. Plaćanja tv pretplate oslobođeni su invalidi sa sto odsto telesnog oštećenja, oni koji koriste tuđu negu i pomoć, škole, vrtići, bolnice, sociajalne ustanove i diplomatska predstavništva.


I. V. – G. V.

Tagovi

Povezani tekstovi