Finansijski izveštaj Evrosonga do kraja meseca

„Oko troškovnika nema nikakvih tajni i on će biti predočen javnosti čim bude gotov, a mi ćemo pokušati da to učinimo brzo, možda i za petnaestak dana“, rekao je Tijanić za RTS, povodom kritika koje su na njegov račun uputili Komitet pravnika za ljudska prava i poverenik za informacije od javnog značaja.
RTS je, prema rečima Tijanića, za organizaciju Evrosonga od domaćih banaka uzeo komercijalni kredit od pet miliona evra, dok je od Evropske unije za emitovanje dobio 3,5 miliona evra. „Znači, svi naši troškovi iznose oko osam miliona evra, ne računajući troškove Republike, Grada, Arene, Centra Sava…“, kazao je Tijanić.
Reagujući na izjavu poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića, koji smatra da Tijanić dezinformiše javnost u vezi s budžetom „Evrovizije“, prvi čovek RTS-a rekao je da Šabić ne može da odredi rokove za saopštavanje troškova te manifestacije.
– To čini zakon, u kome se navodi da u roku od tri meseca svaka velika manifestacija napravi neku vrstu završnog računa – tvrdi Tijanić.


R. D.

Tagovi

Povezani tekstovi