Franko Simatović tuži Danas?

Jovanović ističe da će tada teret dokazivanja navoda iz teksta biti na Danasu, ali da je ovaj tekst novinara Bojana Tončića „atak na pripremu odbrane“ i direktno ugrožavanje bezbednosti porodice Franka Simatovića. Jovanović u izjavi za Danas objašnjava da je ovo treći list o njegovom branjeniku, zbog kojeg Danas prijavljuje Sudskom veću Tribunala i da su prethodna dva teksta bili članci Nataše Kandić, izvršne direktorke Fonda za humanitarno pravo. Simatović se trenutno nalazi na privremenoj slobodi do početka suđenja u Haškom tribunalu. Aleksandra Milenov, šef kancelarije Haškog tribunala u Srbiji i Crnoj Gori, kaže za Danas da ne postoje nikakvi propisi, što se tiče ponašanja medija, prema osobama koje su na privremenoj slobodi.


-Ne postoje nikakvi propisi, što se tiče ponašanja medija, prema osobama koje su puštene na privremenu slobodu. Moguće je da to zavisi od slučaja, kada Sudsko veće izda nalog da neke informacije ostanu poverljive, na primer identitet svedoka-izjavila je Milenov i dodala da to nije u vezi sa privremenim puštanjem na slobodu.


Po njenim rečima, bilo ko, ko dođe do saznanja da osobva na privremenoj slobodi krši propise Haškog tribunala, može da obavesti Tribunal ili nadležne organe Srbije i Srbije i Crne Gore „koje imaju obavezu da bilo koje kršenje tih pravila izveste Tribunal“.


A. Roknić

Tagovi

Povezani tekstovi