Gajović: Išao sam od ministra do ministra da pitam što izbegavaju dolazak na N1 (VIDEO)

Državni sekretar kaže da je održao obećanje koje je dao u jednom od ranijih gostovanja na N1.

„Ja sam u jednoj od vaših emisija, na primedbu da sam jedan od retkih koji dolazi u vaše emisije i to i sada mogu da kažem da volim da dođem, iz prostog razloga što mislim da ovde može dosta toga da se kaže, da se suprotstave mišljenja, i to je neka vrsta demokratije… Zaista sam na jednoj sednici Vlade išao od jednog do drugog ministra da bi pitao šta se događa, što izbegavaju dolazak na N1… Svi me poprilično zgranuto gledali – zašto ne bismo došli, neka zovu… E sad verovatno vi tu imate statistiku koliko ste ih puta zvali“, rekao je Gajović. Voditelj je preneo Gajoviću da slobodno sledeći put može da im kaže da ih je N1 mnogo puta zvao, podsećajući da je predsedniku Vučiću upućivan i javni poziv.

Upitan o reakcijama, etiketama i pritiscima na N1 posle emitovanja dokumentarca „Vladalac“političke biografije predsednika države i SNS Aleksandra Vučića, Gajović je rekao da je odgledao serijal, ali da se možda može postaviti i kontrapitanje – da je to pritisak na glavnog aktera.

Dokumentarac mu se, kaže, nije dopao…

„Imao sam prilike da ga gledam, mislim da je pun ostrašćenosti, to mi se ne dopada… Mislim da je politizovan, mislim da mi se i to ne dopada… Ja kada govorim o dokumentarcu uvek imam u vidu Majkla Mura… Ovako je to jednostrano, ja ništa novo nisam saznao“, naveo je gost N1.

Na pitanje šta je jednostrano, kaže  – postoji samo jedna strana. Na konstataciju da sam predsednik nije želeo da učestvuje u filmu, odgovorio je da se njemu dokumentarac ne dopada, da je „loše urađen i da bi teško mogao da ga podvede pod kategoriju ‘dokumentarac'“. Mislim da je loše urađen, ovo je zaista lični utisak, dodao je.

Upitan da li je pritisak na medije sve ono što smo čuli proteklih dana, a nakon emitovanja dokumentarca, kaže: „Možemo da napravimo i kontrapitanje, da li je to pritisak na drugu stranu, na možda onog koji je glavni junak, da li je to pritisak na njega“, upitao je Gajović, nakon čega je voditelj ponovio da Vučić nije hteo da učestvuje.

Tagovi

Povezani tekstovi