Gasi, smenjuj!

Beograd-Ministar kulture Dragan Kojadinović zatražio je poništavanje konkursa o dodeli nacionalnih frekvencija posle otkrića da je TV Košava dozvolu za frekvenciju platila novcem koji je dobila od vlasnika TV Pinka Željka Mitrovića! Press juče objavio bankarski izvod TV Košave iz koga se vidi da je Pink 27. marta uplatio ovoj kući 18 miliona dinara kojim su plaćene dozvole za nacionalnu i beogradsku pokrivenost. I u Pinku i u Košavi navode da je reč o pozajmici i da je sve po zakonu, ali to za Kojadinovića nije dovoljno.
– Ako postoji dokument da je Mitrović dao pare Lupšiću (Aleksandru, vlasniku Košava, prim. aut.) da bi ovaj platio frekvencije, odmah se mora poništiti konkurs o dodeli frekvencija, a Skupština mora da smeni sve članove RRA – kaže Kojadinović.
On dodaje i da će tražiti da su u izmene i dopune Zakona o radio-difuziji unesu zabrane učestvovanja za sve one koji su lažirali prethodni konkurs i da zabrana mora da važi bar za dobijanje nacionalne frekvencije – poručuje ministar.
Urednik BK televizije Miodrag Popov ide korak dalje i optužuje vlasnike Pinka i Košave, zajedno sa članovima RRA, „za razbojništvo i kriminal“!
– Sada je valjda jasno da svi oni rade zajedno. Notorna je laž da članovi RRA nisu znali za dokument koji se pojavio u medijima! Pa, mi smo ga dobili upravo iz RRA! Taj papir je bio deo dokumentacije TV Košava koja je predata RRA – kaže Popov.
Međutim, on ne veruje da će Savet RRA zbog ovoga bilo kome oduzeti dozvolu za emitovanje.
– RRA mora da poništi odluku o dodeli frekvencija, ali oni to, naravno, neće učiniti, jer odrađuju posao za moćne igrače. Svi oni zajedno ismevaju Srbiju, ma zajebavaju nas sve odreda! To su najobičniji razbojnici i kriminalci, napišite slobodno! Imam izjavu jednog od članova RRA, Slobodana Đorića, koji na pitanje da li je čitao dokumentaciju Košave i Avale kaže da nije! To takođe tvrdi vladika Porfirije! Pa, o čemu se ovde radi? – pita se Popov.
Podsetimo, predsednik Saveta RRA Nenad Cekić za danas je zakazao hitnu sednicu na kojoj će se raspravljati o finansijskim odnosima Košave i Pinka. Ukoliko se utvrdi da je bilo nezakonitosti, Cekić je najavio da će oduzeti dozvolu Košavi. On je dodao da je o vezama ove dve medijske kuće obavešten od novinara?!


S.M. Stajić


 

Tagovi

Povezani tekstovi