Generalni direktor RTS-a tužio „Kurir i „Evropu“ zbog drskog i višestrukog obmanjivanja sopstvenih čitalaca

Aleksandar Tijanić, generalni direktor RTS-a, juče je tužio dnevni list „Kurir“ i nedeljnik „Evropa“ zbog kleveta i laži. Tijanić od ovih novina traži ukupno 200.000 evra odštete i najavljuje da će sve pare dobijene na sudu uplatiti deci sa Kosova i Metohije.
Direktor RTS-a juče je poslao pismo srpskim medijima u kojem objašnjava zašto je tužio ova dva lista. Press prenosi Tijanićevo pismo bez skraćivanja:
Zbog drskog i višestrukog obmanjivanja sopstvenih čitalaca, verujući da samo sud može sprečiti rastući sadizam, instrumentalizaciju i zloupotrebu nekih srpskih medija, moj advokatski tim podneo je Prvom opštinskom sudu u Beogradu tužbu protiv osnivača, te glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista „Kurir“ – Antonija Kovačevića. Za naknadu nematerijalne štete, usled iznošenja neistinitih tvrdnji, povrede ugleda i časti, tekstovima objavljenim u tom listu, tražim naknadu od 8.400.000 dinara.
Istom sudu tuženi su osnivač nedeljnika „Evropa“ i Rade Stanić, glavni i odgovorni urednik, zbog iznošenja neistinitih tvrdnji, povrede ugleda i časti. Za naknadu nematerijalne štete tražim naknadu od 8.400.000 dinara.
Evropski mediji dovedeni su u red ne cenzurom ili zabranama već sudskim presudama da svaku svoju laž takvi mediji plate. Sav novac namenjen je deci sa Kosova.
Aleksandar Tijanić, novinar

Tagovi

Povezani tekstovi