Njuzmaks Adria televizija proslavlja prvih godinu dana rada o tome za Danas govori direktor programa

Georgiev: I vlast u osam uveče gleda „Pregled dana“

Foto: N1
Foto: N1

Vlast sedi u osam uveče i gleda „Pregled dana“ i to je lepo i dobro, jer i oni imaju pravo na prave vesti. Imaju otvoren poziv da budu naši gosti, ali im je Vučić zabranio što je glupost po sebi. Borićemo se da promene stav, da se ohrabre i da dođu i razgovaraju sa pravim novinarima, poručio je Slobodan Georgiev, direktor programa Njuzmaks Adria televizije.

On se, u razgovoru za Danas povodom prvih godinu dana rada tog programa, osvrnuo na ovaj detalj jer u pritiscima, etiketiranju i razračunavanju sa medijima koji objektivno i kritički sagledavaju stvarnost i postupke vlasti, često se i sami nosioci izvršne vlasti i medijske kuće njima naklonjene, koriste upravo Pregledom dana i uvodnim rečima njegovih voditelja.

 

Retko, međutim, ili gotovo nikada, funkcioneri vladajuće SNS biraju da budu gosti u istoj emisiji.

 

– U ovih godinu dana, koliko Njuzmaks Adria televizija u Srbiji postoji, pokrenuli smo jedan program, Pregled dana, koji je čini mi se, doneo dosta toga dobrog u srpski medijski prostor. On je deo jedne ideje da se TV promeni od praćenja onoga što radi vlast ka izveštavanju o onome što jeste život u Srbiji. Nama su ljudi i njihov život u fokusu i sve što emitujemo je posmatrano iz tog pravca: šta svi ti događaji, izjave ili najave koje se čuju tokom dana zapravo znače za građane. I prema reakcijama publike vidim da smo na doborm putu da uspemo posle samo godinu dana. Takođe, prema onome što dobijamo kao povratnu reakciju, verujem da smo privukli i neku publiku koja ranije nije gledala informativne programe Junajted medija, kaže za danas direktor programa Njumaks Adria TV za Srbiju Slobodan Georgiev, povodom jubileja koji se obeležava danas, prve godine postojanja tog kablovskog programa na našoj medijskoj sceni.

 

Kako Georgiev najavljuje, u narednim mesecima će najverovatnije biti pokrenuti još neki formati, „koji će pomerati medijske granice“.

 

Domaćoj medijskoj sceni, ocenjuje naš sagovornik, takve novine su itekako potrebne. Pokretanje novog informativnog kanala Junajted medija, smatra Georgiev, donelo je utrku sa medijima bliskim aktuelnoj vlasti.

 

– Među domaćim medijima dešavaju se velike promene: odgovor vlasti na najavu da će United media da napravi novi informativni kanal jeste pokretanje pet novih informativnih kanala na kablu. I meni lično to ne smeta, osim što je sve to jedan te isti kanal, pa sada imamo deset kanala sa informativnim programom koji su isti: glasnogovornici vlasti i pr kuće. To mi govori da nikako ne idemo ka nekom smirivanju i uljuđivanju nego naprotiv: ide se ka tome da se i ovo malo što postoji ubije ili bar zatrpa pa da umre samo od sebe, kaže Georgiev.

Tagovi

Povezani tekstovi