Glas Šumadije: Podsetićemo gradonačelnika da nije ispunio obaveze prema medijima

Najavljeno je da će kragujevački novinari uskoro ponovo da posete gradonačelnika i uruče mu još jednu „zahvalnicu“, jer nije odgovorio na onu iz novembra, koja će ga podsetiti na kršenje zakona.

Urednica portala Jovanka Nikolić je rekla novinarima da su uprkos tome što nije raspisan konkurs za medije, u redakciji „Glasa Šumadije“ rešeni da istraju, ne posustanu i izdrže i bez finansijske pomoći iz gradske kase „koliko god bude trebalo“.

Ona je napomenula da taj portal opstaje zahvaljujući entuzijazmu nekoliko članova redakcije.

Rekla je da je portal osnovan pre dve godine kao medij lokalne zajednice i najčitaniji je u Šumadiji.

Naglasila je da su Glas Šumadije i portal Presek jedini portali u Kragujevcu koje nisu osnovale političke partije odnosno stranački funkcioneri.

Nikolić kaže da su se na Glasu Šumadije kao najdominantnije nametnule informacije iz oblasti politike, pogotovo lokalne.

Glas Šumadije je, kako navodi, otvoren za sve političke partije, a jedina koja ne obaveštava portal o svom radu je Srpska napredna stranka (SNS).

Teže se, kaže Nikolić, dolazi i do informacija iz lokalne uprave jer moraju da se pozivaju na Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

Rečeno je da je u planu da se na portalu pojača produkcija video materijala – direktnih prenosa, intervjua i emisija.

Tagovi

Povezani tekstovi