Godinu dana od ubistva vlasnika Dana

Jočić je povodom godišnjice ubistva Jovanovića rekao da je policija „u istrazi grubo kršila odredbe Zakona o krivičnom postupku“, da su predstavnici policije „često davali tendeciozne i unapred osuđujuće izjave“, kao i da su „dokazi, koji su, navodno, prikupljeni u tom periodu, nestali u istražnom procesu“.

Jočić je za podgorički list „Vijesti“ naveo i da je „grubo kršen“ zakon i u tretmanu njegovog klijenta Mandića. Prema Jočićevim tvrdnjama, policija je nad Mandićem primenila i „psihičku torturu, jer je htela da na takva način od njega iznudi iskaz“.

Advokat porodice Jovanović Lidija Božović je za isti list ocenila da je rad policije i sudskih organa u rasvetljavanju ubistva Duška Jovanovića „ravan nuli“.

„Sve što je urađeno, kako u policiji, tako i u sudskoj proceduri je katastrofa“, rekla je Božovićeva. Prema njenoj oceni, „najgore“ je to što su nestali tragovi i dokazi o ovom zločinu.

Božovićeva je ocenila da se godinu dana od ubistva Jovanovića tim zločinom „samo politički trgovalo“.

Brat ubijenog Jovanovića Miodrag Jovanović je, takođe, u listu „Vijesti“, rekao da istraga o ubistvu njegovog brata „ide na ruku zločincima i njihovim nalogodavcima“.

Miodrag Jovanović je ponovio svoje reci koje je izgovorio na sahrani svog brata da oni „koji su tada slavili zbog dobro odrađenog posla (ubistva) i posle godinu dana su na bezbednom“.

„Sada znam da je u blizini mog brata bio neko ko je ušetao u njegov život da bi pomogao zločincima da lakše odrade posao“, rekao je Miodrag Jovanović.

List „Dan“ je u današnjem broju gotovo šest stranica posvetio čituljama povodom godišnjice ubistva Duška Jovanovića.

Redakcija lista „Dan“ pozvala je građane i novinare na današnju protestnu šetnju povodom godišnjice ubistva Duška Jovanovića. Njegova porodica najavila je za sutra pomen na groblju Čepurci.

Jovanović je ubijen 27. maja 2004. godine ispred redakcije lista „Dan“.

Tagovi

Povezani tekstovi