Godišnjica ubistva Slavka Ćuruvije

Ubistvo Slavka Ćuruvije, koje se dogodilo 11. aprila 1999, nije rasvetljeno ni posle šest godina, uprkos obećanjima prethodne i sadašnje Vlade da će to biti jedan od njihovih prioriteta. Prema izvorima agencije Beta, Služba generalnog inspektora MUP-a zatražila je još pre pola godine od kriminalističke policije da dostavi podatke o tome šta je urađeno u rasvetljavanju ubistva Ćuruvije, ali odgovor nije stigao.

Na osnovu tih podataka trebalo je da bude proveren pretkrivični postupak o ubistvu Ćuruvije za vreme bombardovanja NATO-a. Podsetimo, B92 objavio je krajem prošle godine informaciju da je policiji poznato ime ubice Ćuruvije na osnovu izjave svedoka koji je još 2003. identifikovao kao počinioca Luku Pejovića, koji je u to vreme već bio mrtav.

Početkom decembra 2003. Specijalno tužilaštvo i UBPOK saopštili su da je istraga „značajno napredovala pojavljivanjem „do sada nepoznatog očevica“ koji je „precizno prepoznao“ osumnjičene. U šturom saopštenju naglašeno je da se, „s obzirom da je reč o organizovanom političkom ubistvu, operativni rad na slučaju nastavlja u pravcu formalnog dokazivanja nalogodavaca, organizatora i drugih učesnika“.

Tagovi

Povezani tekstovi