Google pozvao korisnike Androida da ažuriraju WhatsApp zbog greške koja omogućava aplikaciji neprestani pristup mikrofonu uređaja

slika: canva
slika: canva

Prošlog meseca, više korisnika je prijavilo da su zabrinuti zbog privatnosti jer im je zeleni indikator aktivnosti mikrofona na telefonima pokazivao da aplikacija WhatsApp koristi mikrofon u pozadini i onda kada nije aktivna. Iako je prijavljen na različitim Android uređajima, problem se pojavljivao prvenstveno na Samsung i Pixel telefonima.

 

WhatsApp je negirao da postoji greška u aplikaciji, i rekao da je problem u Androidu koji „pogrešno pripisuje informacije na Kontrolnoj tabli privatnosti“. Kompanija je rekla da je zatražila od Googlea da istraži problem.

 

Google je danas priznao da je problem u Androidu i pozvao korisnike da ažuriraju WhatsApp kako bi ispravili grešku koja je, kako je objasnila kompanija, izazvala „pogrešne“ indikatore privatnosti i obaveštenja na Androidovoj Kontrolnoj tabli privatnosti.

 

„Zahvaljujemo se WhatsAppu na partnerstvu i izvinjavamo se zbog bilo kakve zabune koju je ova greška izazvala kod korisnika“, rekao je Google.

Tagovi

Povezani tekstovi