Google proširuje podršku za bezbedno plaćanje virtuelnim karticama

slika: canva
slika: canva

Čak i ako kupujete samo kod renomiranih onlajn prodavaca, davanje broja kreditne kartice bilo kom veb sajtu je rizično. Nijedna kompanija koja je prisutna na mreži nije imuna na hakerske napade. Zato je najbolje da na internetu ostavljate što manje podataka, uključujući a možda i pre svih, podatke sa vaših platnih kartica. Na Dan bezbednijeg interneta, Google je preduzeo veliki korak da pomogne na ovom planu sa novom podrškom za virtuelne kartice.

 

Od sada, vlasnici American Express kartica koji ispunjavaju uslove mogu da koriste virtuelne kartice umesto stvarnih podataka o kreditnoj kartici kada kupuju preko Google Paya i Chromea. Brojeve virtuelnih kartica, uključujući CVV bezbednosni kod, generišu algoritmi mašinskog učenja u trenutku prodaje, a zahvaljujući Googleovom partnerstvu sa bankama, ovako se vrši ne samo plaćanje već i zarađuju nagrade kao da ste uneli broj svoje kreditne kartice. Virtuelna kartica je samo privremena, pa čak i ako brojevi budu ukradeni, sajber kriminalci neće moći mnogo toga da urade.

 

Google je uveo ovu funkciju za korisnike Capital One prošle godine i sada proširuje uslugu na korisnike American Express kartica. Google je rekao da takođe sarađuje sa Visa, Mastercard i bankama kako bi ovu funkciju uveo u dve najveće mreže platnih kartica kasnije ove godine.

 

Kada plaćate sa karticom koja ispunjava uslove, bićete upitani da li biste voleli da koristite virtuelnu karticu. Ako se odlučite za to, Google će koristiti dvofaktorsku autentifikaciju tako što će poslati SMS na vaš broj telefona kako bi se uverio da ste to vi, a zatim će se generisati broj virtuelne kartice i automatski popuniti odgovarajuća polja.

Tagovi

Povezani tekstovi