Goran Tadić: Spasla su me sedišta

 – Kada smo oko 16.30 kolima ušli u Zagreb i približili se centru tražeći hotel u kojem su odseli naši košarkaši, na jednom semaforu iz kola ispred nas iznenada je izašlo nekoliko ljudi i prišlo našem automobilu. Munjevito su otvorili vrata i počeli da nas psuju i mlate šakama, nogama, palicama. Pokušali su da nas izvuku van, ali se nismo dali. Ja sam zavukao glavu između dva sedišta i prekrio je rukama. I dalje su nas udarali koliko su mogli i za kraj slomili sva stakla na automobilu – priča Goran Tadić za „Blic“.


Snažni udarac zbog kojeg je morao na operaciju dobio je u prvom naletu, dok još nije sklonio glavu između dva sedišta. Goran kaže da je napad posmatralo dosta građana, ali da nisu reagovali.


– Policija je bila u blizini, na prvoj raskrsnici, ali nije videla šta se dogodilo, već je nas pitala šta se desilo. Kolegi Dušanu zbog povrede ruke stavljen je gips i previjena rana na nozi, dok je snimatelj Dalibor, iako je takođe dobio udarce, prošao bez „nekih težih vidljivih posledica“ – kaže Goran koji ne krije da bi „želeo da se što pre vrati kući“. On je zbog naprsnuća jagodične kosti odmah prebačen u KBC Dubrava gde je hitno operisan. Lekari su vratili na mesto Goranovu slomljenu jagodičnu kost, koja se od siline udarca pomerila. Goranu je u posetu došla i gospođa Ljiljana Zarubica, prvi sekretar Ambasade SCG u Zagrebu. Obećala mu je pomoć pri povratku u Vršac. Prema poslednjim informacijama, Tadić će ostati tri dana na oporavku u bolnici, a KK Cibona je pristala da plati troškove Tadićeve operacije.

Tagovi

Povezani tekstovi