Gospođici gazdarici propala računica

– Činjenica je da zaposleni već pet meseci ne primaju zarade, ali glavno je pitanje zašto je i s kojim ciljem na ovaj način privatizovan Radio Sombora, koji i po rešenju RRA o dodeli regionalne frekvencije još uvek ima funkciju javnog servisa žitelja zapadnobačkog okruga – rekao je Stričević.


Apsurdno je što je novi vlasnik, gospođica Irena Vuksanović, pisala Agenciji za privatizaciju i potpuno neistinito tvrdila da je ispunila sve obaveze iz kupoprodajnog ugovora, te je zarad „višeg nacionalnog interesa“ voljna da se privatizacija poništi, radio vrati u pređešnje stanje javnog preduzeća kome je osnivač opština, uz vraćanje navodno izmirenih obaveza. Ispada da ćemo vlasnici nakon eventualnog poništavanja ugovora još biti i dužni!


Dugogodišnji novinar ovog medija Stipan Benić ukazao je na krajnje čudnu činjenicu da su se s poništavanjem privatizacije dvojezičkog Radio Sombora svojim potpisima složili i svi šefovi odborničkih grupa zastupljenih u Skupštini opštine.


Potpuni je apsurd da je Agenciji dostavljeno pismo ispod koga su se potpisali sve odborničke grupe, a da o tome nema i pravovaljane odluke same Skupštine, kao svojevremenog osnivača. Sve i da Agencija za privatizaciju prihvati ovu inicijativu, kojoj su se svojim potpisima pridružili i predsednici opština Sombor i Apatin Jovan Slovaković i Živorad Smiljanić, pitanje je kako će se dalje finansirati Radio Sombor, kao ponovo javno preduzeće, ako u ovogodišnjem opštinskom budžetu za njega nisu predviđena sredstva ‡ zapitao se Benić, koji tvrdi da je vlasnica u posao ušla bez biznis plana i vizije kako će se finansirati, po prirodi posla, skup i marketinški relativno slabo isplativ informativni program na srpskom, ali i mađarskom.


Nama jesu isplaćene dve trećine oktobarske zarade, ali je za to od novog vlasnika nenamenski korišćeno 750.000 dinara, koje je Radio dobio iz Fonda za zaštitu prava nacionalnih manjina. Dakle, novi vlasnik je ušao u privatizaciju bez konkretnih rešenja sudbine medija, čija važnost ni po zakonu ne može biti u senci estradizacije i profita ‡ upozorio je Benić.


M. Miljenović

Tagovi

Povezani tekstovi