Gradonačelnik Leskovca opet šokirao sugrađane

goran-cvetanovic_gradonacelnik-480x360-1

[box align=’box-left’ id=’7340′]

Posle opsežne biografije koja kruži društvenim mrežama, zabrane novinarima da ulaze u skupštinsku salu, holivudske proslave svog 50. rođendana, stalnih putovanja po svetu, pomeranja datuma proslave Dana Leskovca zbog odlaska na „Roštiljijadu” u Čikagu, na prekjučerašnjoj sednici gradskog parlamenta ponovo je „uzeo banku” za skupštinskom govornicom da dopuni svoju biografiju i objasni poreklo svog bogatstva, ponovo napadne novinare i proširi napade i na građane.

Tako je, odgovarajući na pitanje odbornika opozicije otkud mu toliko bogatstvo, prvi put otkrio da je bio vlasnik ofšor kompanije u Rusiji, koja je zapošljavala oko hiljadu radnika.

– Dok niko nije znao šta je to ofšor kompanija, ja sam imao jednu takvu u Rusiji koja je zapošljavala oko hiljadu radnika – rekao je Cvetanović, ne pomenuvši kada je bio vlasnik te kompanije i koja je njena potonja sudbina.

Dodao je da je bio i vlasnik prodavnice lekova na veliko i malo, da je devedesetih godina držao kafić „Vegera” u centru Leskovca i da je godinu dana radio u Grčkoj, gde se bavio turizmom i gde su mu u goste dolazili tadašnji predsednik opštine Leskovac Gojko Veličković i predsednik Regionalne privredne komore Goran Jović.

– Sve to govori koliko sam zapravo sposoban da zaradim novac, poentirao je gradonačelnik.

Nije propustio da pomene da je naslednik bogatih predaka, kao ni podatak da su njegovi roditelji donirali 40.000 evra za izgradnju Hrama Svetog Save na Vračaru.

Potom je četrdeset minuta govorio o orkestriranom napadu novinara na njega i negativnom pisanju o njegovim aktivnostima, pri čemu je posebno pomenuo Milicu Ivanović, dopisnicu listova „Blic” i „Alo” i urednicu agencije Jugmedija, niški portal „Južne vesti” i Televiziju Leskovac, koja je u privatnim rukama. Nije mu se dopalo ni nedavno saopštenje NUNSa u kom je osuđeno njegovo uvredljivo ponašanje prema novinarima.

Rekavši da ga novinari ne vole zato što im više ne daje pare, Cvetanović je pokazao ugovore koje je dopisnica listova „Blic” i „Alo” i urednica Jugmedije imala sa gradom za uređivanje gradskog sajta.

– Pametni političari nikada ne ulaze u sukob s novinarima, ali eto ja nisam pametan i samo govorim istinu – rekao je Cvetanović i potom se okomio na građanku Milu Popov koja ga je kritikovala u Jutarnjem programu TV Leskovac.

Mila Popov je samohrana majka troje dece kojoj je prošle godine fondacija „Blica” kupila stan, jer je živela u teškim uslovima. Pre tri nedelje telefonom se uključila u Jutarnji program TV Leskovac, i pored ostalog, iskazala svoje mišljenje o gradonačelniku.

Cvetanović je rekao da su je novinari zvali da ga napadne preko televizije i da kaže da je on najgori čovek na svetu. Mila Popov se juče ponovo uključila u Jutarnji program ove televizije i rekla da je šokirana onim što je čula, da se boji za svoju bezbednost i da će zatražiti pomoć u Beogradu.

– Ne mogu da verujem da o meni bezazlenoj četrdeset minuta govori čovek koji se hvali da je završio četiri fakulteta u Engleskoj i da je biznismen. Niko me nije nagovarao da se uključim u program, mene niko ne može da vodi za povodac, već sam pozvala televiziju, pošto nisam mogla da dođem do gradonačelnika čija sam vrata obijala mnogo puta, tražeći pomoć – rekla je Mila Popov.

Potom je demantovala da je rekla da je Cvetanović najgori gradonačelnik.

– Rekla sam da me je sramota ko je nama gradski čelnik, da mi nismo njegovi robovi, a on naš robovlasnik – kazala je ova samohrana majka.

Tagovi

Povezani tekstovi