Gradska televizija pretvorena u radikalske talase

On je rekao da je TV Apolo još jedan primer bahatog odnosa radikalske vlasti prema Novom Sadu i Novosađanima.
Grmuša je preko odborničkog pitanja tražio odgovor zašto TV Apolo prenosi predizborne mitinge radikalskih kandidata u drugim vojvođanskim opštinama i podršku lideru SRS i haškom optuženiku Vojislavu Šešelju, koji se više puta repriziraju, na koje je direktor GUC Apolo Saša Adamović nemušto odgovorio da su informacije o SRS od interesa za građane, kao i da se u navedenim slučajevima nije radilo o iznajmljenim terminima.
– Po Adamovićevom odgovoru ispada da su višečasovni prenosi predizbornih mitinga radikala u Bečeju, Bačkoj Palanci, Kuli i drugim mestima od interesa za Novosađane, kao i tzv. naučni skupovi podrške Šešelju i Mladiću, čime nas vraća u vreme kada je Aleksandar Vučić bio ministar informisanja, novinari proganjani, a informativni prostor bio rezervisan samo za sledbenike diktatorskog režima iz 90-ih goidna. Favorizovanje jedne stranke u programskoj šemi TV Apolo, za koju je ove godine iz gradskog budžeta odobreno 60 miliona dinara novca Novosađana, svakako nije volja većine građana Novog Sada, a još manje je u skladu s novinarskom etikom – zaključio je Grmuša.
Po oceni DS, gradska vlast je bahat odnos prema imovini grada iskazala i poklanjanjem sedam autobusa Kikindi. Pri tom je UO GSP-a jednoglasno doneo ovu odluku, a sve autobuse starosti od 17 do 21 godine procenili na po 68.000 dinara i još je gradski prevoznik platio porez na poklon. Osim toga, obnarodovano je da su radikali poklonili osam autobusa Perlezu, Leskovcu i drugim opštinama gde je SRS na vlasti.
– Na autobusima je bila nalepljena poruka „poklon od SRS“. SRS može da poklanja kome i šta hoće, kao i njihovi funkcioneri među kojima ima veliki broj milionera, ali niko nema pravo da otuđuje gradsku imovinu. Ako je i od radikala – mnogo je – naglasio je Milenko Ljubičić.


 

Tagovi

Povezani tekstovi