Grantovi za istraživanja životne sredine

slika: Journalismfund Europe
slika: Journalismfund Europe

Ovaj program grantova podržava prekogranične timove profesionalnih novinara i/ili novinskih kuća da sprovode istrage o pitanjima životne sredine u vezi sa kontinentalnom Evropom. Ovo je deo šireg programa: Program istraživanja Zemlje koji podržava Arcadia.

 

Dok mediji i redakcije i dalje pretežno rade na nacionalnom nivou, većina struktura moći i društvenih i ekoloških problema prevazilaze nacionalne granice. Ovaj program grantova je stoga usmeren na prekogranične timove istraživačkih novinara i redakcija da istraže i dokumentuju nezakonitu, neprijavljenu i neregulisanu zloupotrebu prirode koja uključuje evropske poslove u i van Evrope.

 

Pored istraživanja ekoloških pitanja koja prevazilaze granice, ovaj program takođe može podržati i stimulisati uporedna istraživanja lokalnih ekoloških pitanja i politika između dva ili više regiona ili gradova.

 

Grantovi takođe mogu ponuditi podršku preliminarnom radu u razvoju novih istraživačkih projekata.

 

Grant može pokriti radno vreme i troškove kao što su logistika, putovanja, osiguranje, pristup pravnoj podršci, prevodi, pristup tehnologiji i skupovima podataka, itd.

 

Pored finansijske podrške, timovi se takođe mogu prijaviti za iskusnog mentora koji će pružiti pomoć bilo u fokusu istrage ili potrebi za kompetencijama u određenoj veštini.

 

 

Više informacija i prijava

 

Da biste se prijavili ili saznali više o kriterijumima podobnosti i ocenjivanja, vremenu, žiriju i uslovima granta, posetite portal za prijavu. Pronađite priče podržane ovim programom grantova ovde.

 

 

Tražite saigrača za saradnju?

 

Ovde pogledajte nekoliko saveta o tome kako pronaći istraživačke novinare u drugim zemljama sa kojima ćete se udružiti.

 

Sledeći rok za prijavu je 26. oktobar.

 

Više informacija o grantu ovde.

 

Tagovi

Povezani tekstovi