Gužva za fotelju u Takovskoj 10

rts-5

[box align=’box-center’ id=’7028′]

U TRKU za direktora Radio-televizije Srbije zasada je ušlo 19 takmaca, potvrdio je „Novostima“ prof. dr Zoran Popović, predsednik Upravnog odbora RTS. Toliko koverti stiglo je na pisarnicu Takovske 10, do ponedeljka u 16 časova.

– Ne znamo ko se prijavio. Niko od potencijalnih učesnika nije se javno interesovao kod Upravnog odbora o pojedinostima konkursa. To ćemo otkriti na sednici UO koju sam zakazao za ponedeljak 23. mart – kaže prof. Popović. – Očekujem da do tada stigne još prijava. Ukupno će ih, prema slobodnoj proceni, verovatno biti oko 25.

O imenima se i dalje u medijskim krugovima samo spekuliše. Navodno, među 12 onih koji su se zasigurno prijavili dva najpoznatija imena su Aleksandar Crkvenjakov i Srđan Šaper. Prvi je bio na čelu RTS od 2001. do 2004. godine, kada je smenjen, a na njegovo mesto postavljen pokojni Aleksandar Tijanić. Srđan Šaper vlasnik je marketinške agencije i nezvanični savetnik bivšeg predsednika Republike Srbije Borisa Tadića. Ali i te informacije su na nivou spekulacija. Prema saznanjima „Novosti“, ljudi koji su pominjani prethodnih meseci kao ozbiljni kandidati, poput Verana Matića, Gorana Karadžića i sadašnjeg v. d. direktora RTS Nikole Mirkova, nisu poslali prijave.

Za upravljanje javnim servisom navodno su, između ostalih, zaiteresovani i Bojana Lekić, bivša glavna urednica, kao i Dragan Bujošević, višegodišnji glavni urednik „Politike“. Na „čaršijskoj“ listi kandidata našli su se i – Dejan Jocić, osnivač Prve televizije, direktor RTV Vojvodine Srđan Mihajlović, nekadašnji glavni urednik Trećeg kanala Dragan Karadžić i aktuelni predsednik Programskog odbora RTS Dragoljub Kojčić.

ROK 6. MAJ

POSLE otvaranja prijava, na sednici u ponedeljak, članovi UO imaće rok da razmotre programe koje su ponudili svi kandidati. Odmah će biti eliminisani oni koji nemaju završen fakultet, dovoljno radnog iskustva predviđenog konkursom ili ne govore nijedan strani jezik. Potom će pozivati kandidate, a svaki će imati po deset minuta da predstavi svoje planove. Novog direktora RTS Upravni odbor izabraće šestog maja.

Tagovi

Povezani tekstovi