Hajka uz gomilu laži

Novinarka predočava Bakićev dopis Komisiji za žalbe i predstavke Izborne komisije opštine Apatin, koji su više puta emitovali lokalna televizija i Radio Dunav, a u kojem upućuje „oštar protest protiv nezakonitog, neprofesionalnog i nezapamćeno pristrasnog izveštavanja i praćenja izborne kampanje koju u svom programu sprovodi opštinski medij Radio Apatin“. Sekretar OO SPS-a zatražio je 6. maja hitno reagovanje kako bi se „tome stalo na put, jer je pre svega protivzakonito, krše se izborna pravila, kao i uputstva RRA o ponašanju medija u izbornoj kampanji“. Bakić, zapravo, zamera Radio Apatinu da se ponaša kao privatno glasilo Grupe građana „Pokret za Apatin – Milan Dražić“, jer je „ovom kandidatu 5. maja dato više minuta u informativnom programu nego nekim strankama zajedno“, a dozvoljen mu je „ulični rečnik kojim blati ostale kandidate, a to sve urednici Radio Apatina tolerišu, iako je reč o snimljenom materijalu“. Sekretar Opštinskog odbora SPS-a navodi da je Sofija Paulić Špero sakupljala potpise i da se nalazi na odborničkoj listi „Pokreta za Apatin – Milan Dražić“.


– Gruba je laž da se nalazim na listi „Pokret za Apatin“ i da sam za nju prikupljala potpise. Bakić je u ime lokalnog vrha svoje partije pokrenuo hajku na mene, koje je bilo i do sada. Strah koji pokušava da seje, neistine koje iznosi, atak su na integritet ličnosti i novinarske profesije, zbog čega ću se obratiti i Međunarodnoj federaciji novinara – kaže Sofija Paulić Špero.
Novinarka navodi da je njeno ime često, u negativnom kontekstu, vrh apatinskog SPS-a pominjano na skupštinskoj govornici, da je bilo pritisaka na nju zbog kolumne u lokalnim novinama. Ta kolumna dobila je prestižnu novinarsku nagradu „Jaša Tomić“, ali, tvrdi Sofija Paulić Špero, u poslednje vreme ne izlazi, ili je skraćena, odnosno plasira se na nekoj drugoj strani, a ne na onoj na kojoj je objavljivana 13 godina.


Đura Kukić

Tagovi

Povezani tekstovi