Hakovan bujanovački portal Tituli

arsim-asllani-reagimi

[box align=’box-center’ id=’8217′]

Informativni portal Titulli​.com iz Bujanovca hakovan je juče posle podne i od tada je čitaocima nedostupan kompletan sadržaj sajta.

Direktor Titulija Skender Saćipi navodi da sumnja da sa hakovanjem ima veze Arsim Aslani, direktor bujanovačkog Doma kulture „Vuk Karadžić“. On je, tvrdi Saćipi, prethodnih dana pretio zaposlenima u Tituliju, o čemu su juče pre hakovanja objavili tekst.

Aslani je pretio Tituliju zbog posta na Fejsbuk stranici portala, objavljenog 12. jula, ističe Saćipi.

U postu piše:

„U opštini Bujanovac upotreba albanskog jezika se, kako izgleda, ‘ignoriše’ od samih Albanaca… Na otvorenoj sceni ispred Doma kulture u Bujanovcu nastupilo je nekoliko kulturno-umetničkih društava u okviru Međunarodnog festivala folklora. Možda se direktor Doma kulture u Bujanovcu ili neko iz opštinske administracije nije setio da u Bujanovcu živi većina Albanaca!? Čitaoci možda to mogu  sami da procene na fotografiji…“

Tituli je u juče objavljenom tekstu „Arsim Aslani, direktor Doma kulture u Bujanovcu, pretio portalu Tituli“ istakao da je Aslani od zaposlenih na portalu tražio da ovaj post uklone i povišenom tonom rekao:

„Ja znam sa vama i drugačije da se sporazumem. Nemojte se baviti dnevnom politikom.“

U pomenutom tekstu portal je podsetio Aslanija da je njegovo ponašanje uvredljivo i da prestavlja mešanje u nezavisnu uređivačku politiku medija. Najavljeno je i da će o svemu obavestiti policiju i organizacije koje se bave zaštitom novinara

 

<!—->.

Tagovi

Povezani tekstovi