Hepi televiziji preti gašenje

Beograd-Dečjoj televiziji Hepi TV preti gašenje, ukoliko ne dobije dozvolu za emitovanje svog programa na aktuelnom konkursu Republičke radiodifuzne agencije za dodelu frekvencija koji se završava u ponedeljak. Ta televizija je, prema uslovima konkursa, iako svojim programom pokriva samo 20 odsto populacije, svrstana u kategoriju velikih emitera kao što su TV Pink ili BK TV, koje emituju program za celokupno stanovništvo.

Zbog toga Hepi TV mora da plati celokupnu vrednost licence za emitovanje programa u iznosu od 60 miliona godišnje, baš kao i ostale velike televizije, iako su im glavni gledaoci deca. Čelnici te televizije su se žalili Ministarstvu za kulturu i informisanje, kao i Radiodifuznoj agenciji i zatražili da im se omogući da za licencu plate 20 odsto od celokupne sume, jer toliko gledalaca „pokrivaju“.


Resorni ministar Dragan Kojadinović odgovorio im je da to ministarstvo nije nadležno, a Radiodifuzna agencija da ne mogu uslovi konkursa da se menjaju tokom njegovog trajanja. Prema rečima vlasnika Hepi TV Bobana Skerlića, ta televizija traži da se uvaži razlika između specijalnih emitera, koji pokrivaju samo deo populacije, i ostalih velikih kuća.


– To je u teoriji i bilo predviđeno, ali u praksi smo stavljeni rame uz rame sa Pinkom i ostalim sličnim emiterima. Vrednost licence je 60 miliona dinara godišnje. Mi smo tražili da platimo 20 odsto te sume, pošto toliko populacije pokrivamo. Nikakav konkretan odgovor od nadležnih nismo dobili – navodi Skerlić i dodaje da, ukoliko ne bude razumevanja za Hepi TV, ona će se ugasiti.


R.B.

Tagovi

Povezani tekstovi