Hive je alternativa za Twitter i već ima milion korisnika

slika: canva
slika: canva

Od trenutka kada je Ilon Mask preuzeo Twitter, mnogi korisnici ove mreže počeli su da se sele na druge slične platforme, kao što je Mastodon. Druga Twitter alternativa, pod nazivom Hive, takođe beleži brz rast registrovanja, i sada beleži milion korisnika.

 

Prema izveštajima Hive je počeo da postaje popularan čak i pre nego što je Mask preuzeo Twitter. Tokom vikenda, aplikacija je zabeležila još jedan porast broja korisnika. Trenutno je jedna od najpopularnijih aplikacija u App Storeu i Google Playu, prema analizama kompanije Sensor Tower.

 

Hive je osnovan 2019. od strane „Raluca“, a predstavlja aplikaciju koja kombinuje koncepte raznih društvenih mreža, kao što su Instagram ili Twiter.

 

Aplikacija sadrži Home feed i zajednice zasnovane na temama kao što su automobili, muzika, moda, putovanja, tehnologija, mimovi, kućni ljubimci, zanati i knjige, između mnogih drugih. Možete da lajkujete, komentarišete i ponovo postavljate sadržaj, kao i da koristite hashtagove.

 

Hive koristi isti sistem, zasnovan na pratiocima, kakav ima i TWitter. Možete odabrati svoje zamenice, prikazati svoj astrološki znak, pa čak i dodati omiljene pesme na svoj profil.

 

Za razliku od većine društvenih mreža, Hive koristi hronološki feed umesto algoritama za personalizovanje prikaza sadržaja. Takođe ne ostvaruje zaradu pomoću oglasa.

 

Umesto toga, Hive vam omogućava da otključate dodatne slotove za omiljene pesme. Prema App Store listingu, drugi slot će vas koštati 0,99 dolara, dok će vas treći i četvrti slot koštati 1,99 dolara.

 

U ovom trenutku, Hive nema desktop klijent i može mu se pristupiti samo na iOS i Android uređajima.

 

Ako želite da se pridružite Hive-u, možete preuzeti njihove aplikacije sa Apple App Store i Google Play Store prodavnica.

Tagovi

Povezani tekstovi