Honorar 2.500 evra

Ugovor, u koji je dopisnik agencije Beta imao uvid, odnosi sena period od 10. jula 2005. do 10. jula 2006. godine, a zaključen je 23. decembra 2005. godine, na dan kada je 14 zaposlenih u „Napredu“ dobilo otkaze zbog štrajka.
Zaposleni u „Napredu“ štrajkuju od jula 2005. godine zbog toga što je, posle konkursa, za direktora i urednika tih novina, mimo saglasnosti redakcije, postavljen Jovan Bugarski.
Ugovorom je precizirano da je advokat Radović „stekao status generalnog punomoćnika“ nedeljnika „Napred“.
Naknada od 30.000 evra u dinarskoj protivvrednosti advokata Radovića „u celosti mora biti isplaćena“ do 10. jula 2006. na njegov žiro račun u valjevskoj filijali „Meridian banke“.
Bugarski je prihvatio „kao sredstvo obezbeđenja punomoćnikovog potraživanja“, hipoteku nad poslovnim prostorijama „Napretka“, veličine 58 kvadratnih metara, u zgradi u centru Valjeva.
Ugovor je overen 27. decembra 2005. u Opštinskom sudu u Koceljevi, gde je bezuspešno pokušan i upis hipoteke na poslovni prostor s obzirom na to da je sličan zahtev odbila sudija Opštinskog suda u Valjevu Rosa Mazić, rešenjem donetim 28. februara 2006. godine.
U ugovoru stoji i to da se u slučaju spora „ugovara mesna nadležnost stvarno nadležnog suda u Užicu“.
Prema saznanjima Bete, o „štetnom ugovoru“ između direktora „Napreda“ Jovana Bugarskog i advokata Spasoja Radovića obavešteni su čelnici valjevske opštine i opštinski državni tužilac Zoran Obradović.
Na dnevnom redu, današnje sednice Skupštine opštine Valjevo je i tačka dnevnog reda o ukidanju odluke lokalne samouprave iz 1967. godine, o davanju poslovnog prostora „Napredu“ i Radio Valjevu, te davanju na besplatno korišćenje tih prostorija ovim medijskim kućama.


 


 

Tagovi

Povezani tekstovi