Hrvati biraju

Da su Hrvati vrlo profesionalno shvatili svoj posao, mogli smo videti u konkursu koji je izašao u Politici 25. maja, u kojem TV Foks, uz izraženo „zadovoljstvo što je dobila nacionalnu licencu za emitovanje TV programa“, poziva zainteresovane da „ulože svoje znanje, talenat i energiju i postanu deo tima svetskog lidera na polju medija“. Takođe, navodi se da je svim kandidatima garantovana tajnost podataka i da je konkurs otvoren do 20. juna.
Jedan od osnivača TV Foks kod nas Branko Salić, inače rukovodilac bugarske televizije BTV (u prevodu bugarska verzija Foksa), objašnjava za Kurir zašto je izbor pao baš na hrvatsku agenciju.
– Jedini razlog zbog kojeg smo odlučili da angažujemo agenciju iz Hrvatske je taj što u Srbiji još uvek ne postoji nijedna agencija tog tipa – rekao je Salić i dodao da je ovakva procedura angažovanja agencija za zapošljavanje uobičajena u svetu, a da će Hrvati samo napraviti uži izbor kandidata.
– Recimo, ukoliko za mesto kamermana bude 500 prijava, oni će nam suziti izbor na 15, a potom ćemo mi izabrati sedam kandidata koji zadovoljavaju naše kriterijume i koje ćemo zaposliti – plastično nam je pojasnio Branko Salić.
On je istovremeno najavio da će Foks početi sa emitovanjem programa najkasnije u avgustu.
– Očekujemo da ćemo sa emitovanjem programa početi već u avgustu. Mi smo porodična televizija i u našem programu će biti za svakog ponešto – konstatovao je Salić.
Inače, na sajtu agencije ‘’SJ internešenel’’ (www.int-jobs.com) taksativno je navedeno šta treba da ispunjavaju kandidati za pojedina radna mesta. Tako je za skoro sva radna mesta, sem čistačice i vozača, potrebna visoka stručna sprema i znanje engleskog jezika, kao i najmanje dve godine radnog staža. Međutim, jedino za mesto generalnog direktora nije upisana neophodna stručna sprema, već je samo navedeno da dotični ima više od deset godina radnog staža i znanje engleskog jezika. To upućuje na zaključak da su uslovi unapred prilagođeni osobi sa iskustvom, a bez diplome, što se neobično poklapa sa biografijom trenutnog vršioca dužnosti direktora nacionalnog javnog servisa…

Tagovi

Povezani tekstovi