Huligani biju novinare

Naš kolega nije povređen, ali je iz bezbednosnih razloga želeo da ostane anoniman i neće podneti krivičnu prijavu protiv napadača, saznali smo od zaposlenih u televiziji „Apolo“. Novinarka Dragana Aleksić, koja je bila s njim na zadatku, ovako nam je opisala šta se dogodilo:


– Oko 20 sati kolega i ja smo izašli na Trg Slobode, s obzirom da se tamo skupilo pedesetak mladih ljudi. Moja namera je bila da im priđem i pitam ih da li postoji organizator skupa, kako bih uzela izjavu. Kada smo im prišli, velika većina njih, meni se čini, bili je pod narkoticima ili pijana, svi su rekli da su organizatori, da nemam šta da tražim tu i da se sklonim. Sklonila sam se, jer sam videla da je situacija kulminirala i da se nešto može desiti. Međutim, kolega je nastavio da snima.


Oni su mu dobacili da prekine, da spusti kameru, ali dečko je otišao u samo središte zbivanja, kod spomenika Svetozaru Miletiću, gde je bila razvučena srpska zastava. Dva mladića tu su se slikala fotoaparatom, jedan je na kapi nosio kokardu. Fotoreporteru su rekli da prestane snima i da je sa izdajničke televizije. Dečko je spustio kameru i stišao situaciju, dok jedan od njih prišao meni, a njih trojica, četvorica krenuli prema nama i vikali da ne snimamo. Tada je jedan iz mase prišao s leđa kolegi i udario mu jak šamar preko uha. Bilo je strašno, zaista – saznali smo od Dragane Aleksić.


Nakon što su im huligani rekli „sklonite se odatle, da li ste normalni, na kraju ćete dobićete batine“, ekipa TV „Apolo“ shvatila je da se na jednom od kadrova nalazi napadač i da je na taj način želeo da se osveti. Naša sagovornica otkriva da je većina okupljenih nosila majice sa likom Radovana Karadžića, a nezvanično saznajemo da su u pitanju članovi i simpatizeri klerofašističke organizacije „Obraz“. Zanimljivo, ali u 19.50 sati, kada su naše kolege došle na Trg, pa sve do napada, tamo nije bilo nijednog uniformisanog policajca!


Ig. Mihaljević

Tagovi

Povezani tekstovi