I PREGLED ZA DECU SA KOSMETA

Kako kažu u Telekomu, cilj akcije je da se prikupe finansijska sredstva za rešavanje konkretnih problema sa kojima se susreću srpske škole na Kosmetu.
Za obezbeđivanje najnužnije opreme i uslova za rad u šesnaest uglavnom osnovnih škola sa nastavom na srpskom jeziku, neophodno je sakupiti 16 miliona dinara. Za pomoć u sprovođenju ove akcije Telekom „Srbija“ se obratio, pre svega, svojim poslovnim partnerima, ali i najuspešnijim privrednim kompanijama u zemlji, a za ovu namenu otvoren je dinarski žiro-
-račun u Komercijalnoj banci, broj 205-84798-28.


Iz Telekoma ističu da su se mnogi već odazvali pozivu na akciju, tako da je do sada prikupljeno više od devet miliona dinara, odnosno suma za polovinu veća od planirane.


Najveća uplata do sada je stigla iz kompanije „Alkatel Pupin“, u iznosu od 850.000 dinara. Komercijalna banka, Delta banka i „Intrakom“, izdvojili su u humanitarne svrhe po pola miliona dinara, a firme „Saga“ i „Telefonija“ a.d. su za decu Kosova i Metohije uplatile po 400.000 dinara. I pojedinci mogu dati svoj prilog, pozivanjem broja 0900 100 200 sa fiksnog telefona, ili slanjem SMS poruke sa mobilnog telefona na broj 064 1054. Cena jednog poziva iznosi 30 dinara, sa PDV-om oko 35 dinara.


I „Pregled“ se pridružio ovoj akciji, prihvativši se medijskog sponzorstva. Humanitarna akcija će trajati do 19. marta 2005. godine, a tog dana na Prvom kanalu RTS-a u terminu od 21 do 23 časa, biće emitovana kontakt emisija u kojoj će najeminentnija imena srpske kulture, umetnosti, duhovnosti, sporta i drugih oblasti života, još jednom skrenuti pažnju javnosti na teške uslove u kojima žive Srbi na Kosovu i Metohiji i pozvati gledaoce da se priključe akciji.

Tagovi

Povezani tekstovi