IFJ: Recite nam zašto bi mladi novinari trebalo da se pridruže sindikatu

IFJ logo

Međunarodna federacija novinara (IFJ) poziva mlade novinare da osmisle i naprave kratak video, letak, poster, objavu na društvenim mrežama ili druge kreativne i inovativne alate koji imaju za cilj da ubede mlađe radnike – njihove vršnjake – zašto treba da se pridruže sindikatu novinara. Autor odabranog rada će osvojiti 500€, i čast što je pobednik međunarodnog takmičenja!

 

Unos se može fokusirati na opštu temu zašto su sindikati korisni za mlađe radnike, na specifična pitanja – plate, ugovori, rodna ravnopravnost, obuka, sloboda medija, bezbednost ili bilo koje drugo pitanje vezano za medije ili rad. Izbor je na vama!

 

Unos može biti jedan proizvod ili kratka serija/portfolio. Sve prijave treba da budu propraćene propratnim pismom – maksimalno 500 reči – koje objašnjavaju inspiraciju/koncept koji stoji iza rada i zašto je ovo pitanje važno za vas.

 

Konkurs je otvoren za novinare i medijske radnike i studente novinarstva i komunikologije do 35 godina iz Srbije, Severne Makedonije i Crne Gore.

 

Prijave mogu biti na engleskom ili bilo kom balkanskom jeziku.

 

Rok za prijave je u sredu 25. septembra 2024. podne po srednjeevropskom vremenu. Možete poslati više od jedne prijave.

 

Pobednički rad će iskoristiti IFJ i njeni sindikati na Zapadnom Balkanu kao deo kampanje IFJ među mlađim medijskim radnicima i studentima za povećanje članstva u sindikatima na Zapadnom Balkanu.  Koristiće se isključivo u vezi sa tom kampanjom kao deo IFJ i njenih sindikata, na njihovim društvenim medijima i veb sajtovima.

 

Prijave slati na [email protected] i [email protected].

 

Svi unosi treba da sadrže vaše puno ime, kontakt podatke, ime poslodavca/univerziteta.

 

Ovo takmičenje sprovodi IFJ, u partnerstvu sa Sindikatom novinara Srbije (SINOS), Nezavisnim sindikatom novinara i medijskih radnika (SSNM, Severna Makedonija) i Sindikatom medija Crne Gore (TUMM) i uz podršku Unije za Uniju (Švedska).

 

Izvor: IFJ

Tagovi

Povezani tekstovi