Omiljeni sagovornik

Imate li dušu, može li bez Momira!

Karikatura: Corax
Karikatura: Corax

Momir je Stojanović je nevin, protiv njega nije podignuta optužnica, bio je na Interpolovoj crvenoj poternici kao osumnjičeni, stalni je gost opozicione štampe i elektronskih medija. Stalni će konzumenti znati koliko je sve to suvišno, neinventivno, traljavo, glupo, nepotrebno, čak i antiekološki. Ili žele baš to, oficira koji sve zna. Samo u poslednjih nekoliko meseci očitovao se general u štampanim i elektronskim medijima o brojnim pitanjima, ali je najznačajnija, nesumnjvo, bila njegova projekcija odlaska Aleksandara Vučića sa vlasti. Izazvao je opšte uznemiranje javnosti, stavom ispod Danasovog naslova: „Odlazak aktuelne vlasti moguć je jedino ako se Vučić sam povuče“. 

 

Na N1 i Newsmax Adria Pregledu dana redovno je davio da je zeleno gledalište jedva čekalo kraj njegovog obraćanja naciji; istina, nekako ponosnije nego pre emisije, valjda je to i intencija kreatora programa.  

 

Zar nema Srbija nekog novog, daleko bilo i pametnog? A što bi menjala starog, sa kosovskim iskustvom i diplomatskim veštinama, sa terena.

 

„Dostupni vojni dokumenti, svedočenja pripadnika VJ i nalazi MKSJ ukazuju na to da je Momir Stojanović, načelnik Odseka za bezbednost Prištinskog korpusa, imao značajnu ulogu u operaciji Reka, te da je ta uloga bila trojaka: 1) uloga u planiranju i iniciranju operacije sa ciljem proterivanja albanskog stanovništva i odmazde za ubistvo petorice policajaca; 2) nadređenost jedinici koja je učestvovala u zločinima (52. bataljonu Vojne policije); 3) nepreduzimanje mera da se počinjeni zločini kazne“, piše u dokumentu Fonda za humanitarno pravo (FHP) Dosije Operacija Reka, o zverstvima srbijanskih snaga bezbednosti, Vojske i policije. 

 

Nije dokazano. General je nevin. 

 

Budući da na opozicionim televizijama ne dobija pinkovska pitanja, jedno, od srca: „Ko se postarao za vaš novi imidž?“

 

U redu je, prihvata se i estradni odgovor: „Za mene nije ništa da s’ ošišam!?“

 

 

Ovaj projekat je sufinansiran iz Budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno nr izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Tagovi

Povezani tekstovi