Inicijativa “Plan B” za kupovinu “Studija B”

studio-b-26

[box align=’box-left’ id=’8135′]

„Pozvani ste da nam se pridružite u osnivanju Zadruge i da zajedničkim učešćem u privatizaciji omogućimo da Studio B bude u rukama građana i da proizvodi informativan i medijski sadržaj u interesu svih nas. Kao zadrugari, ravnopravni smo i naša su prava jednaka”, piše u pozivu inicijative.

Osnivačka skupština Zadruge za javno informisanje „Plan B“, biće održana danas u 19 sati u kafeu Kućica na Vračaru, Borislava Pekića 15.

“Apelujemo na sve sugrađane dobre volje da se okupimo i da izaberemo najbolje među nama, koji će raditi u opštem interesu i radi očuvanja informativnog i medijskog prostora Beograda. Sledeći cilj je da obezbedimo dovoljna sredstva za kupovinu i nastavak poslovanja Studija B tako da predlažemo da svako od nas uloži po 1000 dinara. Očekujemo masovan odziv jer je ovaj projekat u interesu svih građana, a veličina uloga je prihvatljiva za sve. Takođe ćemo pokrenuti kampanju da bi obezbedili što masovniju zainteresovanost i reakciju ljudi”, naveli su pokretači inicijative.

Kako je navedeno u pozivu, ideja se realizuje uz pravno savetovanje, u konsultaciji sa stručnjacima, APR-om i u skladu sa zakonom.

Više o inicijativi možete pogledati na nalozima na društvenim mrežama Fejsbuk (facebook.com/planbzastudiob) i Tviter (@PlanBzaStudioB). Dolazak na osnivačku skupštinu neophodno potvrditi na Fejsbuk nalogu inicijative.

Kako je navedeno u pozivu, ciljevi inicijative “Plan B” su:

1) Održavanje Studija B kao gradskog servisa za javno informisanje

2) Održavanje slobodne i nezavisne uredničke politike u interesu svojih građana

3) Podsticanje napretka u uspostavljanju i usvajanju visokih etičkih vrednosti

4) Uspostavljanje održivog poslovanja na ekonomskim principima

5) Sprečavanje da se program Studija B spusti do nivoa neukusa i neprosvećenosti

 

 

<!—->

Tagovi

Povezani tekstovi