Insajder: Ubistvo novinara Pantića

Pet godina nakon što je dopisnik Večernjih novosti ubijen u ulazu zgrade u kojoj je živeo, policija nije rešila ovaj zločin, iako je ministar policije Dragan Jočić pre godinu dana rekao da je Pantić ubijen slučajno. Jočićeva izjava otvorila je niz pitanja, između ostalog, da li policija zna ko je ubica i da li ga pet godina nakon zločina neko štiti.

Pred smrt Milan Pantić je najčešće pisao o privredom kriminalu i to o malverzacijama u Jagodinskoj pivari. Pred ubistvo primio je i niz anonimnih pretnji.

Za Insajder govore predsednik opštine Jagodina Dragan Marković Palma, bivši direktor Jagodinske pivare Jovan Stojanović, i Živka Pantić, supruga ubijenog Milana Pantića.

B92: Da li ste mu nekada savetovali da o nekim stvarima ne piše?

Dragan Marković Palma: Ne.

B92: Niste nikada vodili razgovore na tu temu?

Dragan Marković Palma: Ne, ne. Zašto bih ja to radio, da kažem novinaru nemoj da pišete…

I Stojanović negira da je na Pantića ikada vršio pritisak da ne piše o malverzacijama u Pivari.

„Zar vam se čini normalnim da vam čovek dolazi u kuću, sedite u kući, a da mu vi upućujete pretnje. Nikad i nikome, Pantiću pogotovo“, kaže Stojanović.

B92: Čak ni indirektno preko Markovića?

Stojanović: Ne, ne, taman posla.

B92: Znači netačno je da ste vas dvojica vršili pritisak na Pantića? 

Stojanović: Ne, ne. Nijedan razlog nije bio, ni jedan, ni drugi, da to  radimo. Taman posla.

Milan Pantić ubijen je 11. juna 2001, rano ujutro, u ulazu zgrade u kojoj je živeo.

„Ja sam otišla na posao. U petnaest do devet su me zvali da dođem kući, jer Milanu nije dobro. Pomislila sam šta mu nije dobro, pre sat vremena smo pričali, ostao je da probudi dete i da i on krene na posao. Kolege su me dovezle sa posla. Kad sam došla ispred, krenula prema zgradi, videla sam policijski auto. Narod se skupio. Onda mi je bilo sve jasno“, priča Živka Pantić, supruga ubijenog Milana Pantića.

Tagovi

Povezani tekstovi