IPI otvara novi poziv za lokalne medije iz celog sveta

slika: IPI
slika: IPI

Lokalni mediji iz celog sveta koji ispunjavaju uslove za obuku, mentorstvo i podršku mreže mogu se prijaviti.

 

  • Rok za prijavu: 27. avgust 2023.
  • Prijavite se na IPI-jev bilten o medijskim inovacijama da biste ostali informisani ovde.
  • Prijavite se za predstojeću informativnu sesiju ovde.

 

IPI će pokrenuti svoj Lokalni akcelerator vesti: otvorene se prijave za redakcije da se pridruže ovom tromesečnom programu.

 

Program je otvoren i za uspostavljene i za nove medije, sa sedištem širom sveta, sve dok služite regionalnoj, lokalnoj ili užoj zajednici, visokokvalitetnim nezavisnim vestima.

 

Naš cilj je da pomognemo lokalnim medijskim organizacijama da preduzmu značajne korake ka finansijskoj i uređivačkoj održivosti. To ćemo učiniti tako što ćemo vam pružiti strukturu, podršku i razvoj veština za testiranje i implementaciju novih ideja koje će vam pomoći da služite svojim zajednicama i da se prilagodite medijskom pejzažu koji se brzo razvija.

 

 

Šta ćete dobiti:

 

Uspešni kandidati će učestvovati u programu intenzivne obuke, individualnog i grupnog treninga, govornih sesija, umrežavanja i pristupa platformi za e-učenje.

 

Nastavni plan i program je osmislio IPI-jev tim za medijske inovacije i održivost na osnovu našeg opsežnog rada sa lokalnim i regionalnim medijima. Pokrivaće teme kao što su poslovni modeli i angažovanje publike, sa obukom prilagođenom specifičnim potrebama redakcija koje učestvuju, kako bi vam pružili alate i veštine koje će pomoći vašem medijskom brendu da bude inovativan i da raste.

 

Obuku će voditi IPI-jevi interni stručnjaci, kao i lideri medijske industrije; možete očekivati da učite od ljudi sa dubokim razumevanjem i direktnim iskustvom izazova sa kojima se suočavaju lokalni mediji.

 

Pridruživanjem akceleratoru, takođe ćete biti deo globalne grupe redakcija koje teže sličnim ciljevima – učesnici prethodnih programa, uključujući naš Transition Accelerator, to su istakli kao ključnu prednost.

 

 

Kako se prijaviti:

 

Rok za prijave je 27. avgust 2023. i da biste se prijavili, moraćete da podelite neke detalje o vašoj organizaciji, vašoj publici i poslovnom modelu.

 

Takođe ćete podneti kratak predlog projekta – recite nam o konkretnom projektu na kome biste želeli da radite uz pomoć akceleratora. To može biti, na primer, razvoj novog uređivačkog proizvoda, sprovođenje istraživanja publike ili pokretanje novog toka prihoda.

 

Imajte na umu da je očekivano vremensko angažovanje otprilike osam sati nedeljno, podeljeno između dva člana tima koji učestvuju, za tri meseca akceleratora.

 

Saznajte više i prijavite se za akcelerator ovde.

 

Prošlo iskustvo pokazuje koliko je važno izgraditi raznoliku kohortu i podsticati vas da se obratite ako vam ovo zvuči zanimljivo! Ako niste sigurni da li ispunjavate uslove, kontaktirajte [email protected] ili se prijavite za našu predstojeću informativnu sesiju ovde.

Tagovi

Povezani tekstovi