Ispisivao antisemitske grafite

Laziću, koji je poznat policiji zbog dela sa elementima nasilja, određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati, posle čega će biti priveden istražnom sudiji s prijavom za izazivanje nacionalne, verske i rasne mržnje.


Lazić je, saznaje „Blic“, uhapšen u momentu kada je crnim lakom ispisao prvu reč parole: „Hoćemo…“ nakon čega su mu prišli policajci koji pojačano kontrolišu mesta na kojima se u poslednje vreme najčešće ispisuju grafiti antisemitske sadržine.


– Beogradska policija je nakon lepljenja plakata kojima se građani pozivaju na bojkot TV B92 i ispisivanja grafita sa antisemitskim porukama preduzela radnje na identifikaciji i hapšenju počinilaca.


– Ratka Šakića (20) iz Beograda, Aleksandra Joksića (20) iz Vranića i Nikolu Stamenkovića (19) iz Pazove, koji su u noći između 21. i 22. marta lepili plakete, sudija je kaznio sa deset dana zatvora, dok se tužilac izjasnio da u radnjama osumnjičenih nema elemenata krivičnog dela – rekao je general Simić i naveo da su Joksić i Stamenković odranije poznati policiji po delima sa elementima nasilja, kao i da postoje indicije da su pripadnici skinhedsa.


– Beogradska policija nastaviće rad na sprečavanju ovih pojava i na utvrđivanju njihove pozadine – rekao je Simić.

Tagovi

Povezani tekstovi