Ivan Ivanović: Laku noć Prva, dobro jutro Kopernikus

„Zalud svi naslovi da se ništa neće menjati, da se gospodin neće mešati u uređivačku politiku i da neće ‘ovo i ono’. Mislim da je pokazao svoje pravo lice prvog dana kada je kročio u tu zgradu i srećan sam da ja i on tu nismo proveli nijedan minut zajedno“, rekao je autor i voditelj emisije „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ za FoNet.

Ivanović smatra da ne treba da ulazi u zamku da komentariše saopštenje TV Prva o razlozima zbog kojih emisija nije emitovana i da se priča i nečemu što niko nije video.

„To je osnova svakog spinovanja. Ja znam šta sam rekao, stojim iza toga i ako to nije istina pozivam ljude sa Prve da me tuže. Ovo je valjda još zemlja u kojoj zakoni regulišu ponašanje ljudi“, naglasio je Ivanović.

Dodaje da je postupak da se ne emituje emisija „očajan“.

„Dokaz je da je pao mrak na nacionalne frekvencije i to je ono što sam rekao u svom obraćanju. Iskreno mogu da kažem da je ovo najgluplji potez u istoriji najglupljih poteza u TV biznisu u proteklih nekoliko godina“, ocenio je on.

Ivanović ne želi da politizuje ovu priču eventualnim pridruživanjem građanskim protestima, ukazujući da se radi o ataku na „treću grupaciju koja je u Srbiji potpuno zanemarena“.

„To smo mi slobodomisleći ljudi koji ne pripadaju nikome i nisu članovi nijedne stranke, atak na naše ljudske slobode, to je poenta priče i ne bi je trebalo vezivati ni za jednu političku opciju“, rekao je Ivanović i zahvalio na podršci.

Svaki čovek, istakao je Ivanović, koji ima zdrav razum može da misli samo jedno o ovom potezu TV Prve i njenog novog vlasnika.

Rekao je i da nema dogovor ni sa jednom drugom televizijskom stanicom, o čemu je govorio i u emisiji koja nije emitovana.

Prema njegovim rečima, od februara je u planu otvaranje Jutjub kanala. 

„Ja sam u emisiji čitao radne biografije celog svog tima i rekao svim zainteresovanima da nas angažuju, jer posao nemamo, a biće nam potreban da bismo hranili porodice. Sva ta pisanja su iz iste kuhinje iz koje su došli i napadi na moju emisiju i mene lično, a svi znamo ko je šef te kuhinje“, naglasio je Ivanović. 

Ivanović je naglasio da mu je važno da su u novogodišnjoj emisiji ispunjene želje 120 gledalaca, uključujući i obezbeđivanje šest vantelesnih oplodnji, jedan automobil, jedna krava, oprema za školu i neke stvari za zdravstvene institucije. 

„Mislim da je gest novog vlasnika ozbiljno nepoštovanje gledalaca Prve i to nema veze sa mnom, već sa 120 gledalaca kojima smo ispunili želje i sa skoro milion onih koji su želeli da vide emisiju na televiziji. Posle 12 godina karijere rekao sam laku noć Prva, dobro jutro Kopernikus“, rekao je Ivanović.

Tagovi

Povezani tekstovi