Iz vlade u etar

Milivoje Mihajlović, foto: FonetMihajlović je rođen 14. oktobra 1958. godine u Prištini. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Prištini, odsek književnost, 1983. godine. Novinarsku karijeru započeo je odmah po završetku fakulteta u prištinskom dnevnom listu Jedinstvo, jednom od dva najuticajnija dnevna lista na Kosovu. U novinarstvo je ušao na nagovor svojih prijatelja i ubrzo se „zarazio“ ovom profesijom. Radio je i kao dopisnik agencije Tanjug sa Kosova i RTV Beograd. Bio je dopisnik Bi-Bi-Sija na srpskom jeziku.

U Prištini je 1998. godine osnovao Medija centar, a već naredne godine, nakon NATO bombardovanja, odlazi sa Kosova i seli se u Beograd. Nastavlja da radi kao dopisnik sa Kosova za Frans pres i APTN sve do februara 2001. godine kada postaje urednik informativnog programa JU Info televizije. Na RTS-u je imao svoju emisiju Povratak, koja se bavila problemom povratka prognanih na Kosovo.

Radio je dve godine (2005-2007) u Privrednoj komori kao direktor marketinga i informisanja, da bi od tada zauzimao čelnu funkciju u Kancelariji Vlade Srbije za odnose sa medijima. Na to mesto došao je na predlog Demokratske stranke, mada nije imao nikakav stranački angažman. Ni danas nije član nijedne partije. Mihajlović je 20 godina trenirao karate i ima crni pojas.

Oženjen je i ima dvoje dece.

Tagovi

Povezani tekstovi