Izabrani urednici RTS-a

rts-logo-3-1

[box align=’box-left’ id=’8247′]

Za direktora Radio Beograda izabran je Milivoje Mihajlović.

Rođen je 14. oktobra 1958. godine u Prištini. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Prištini, odsek književnost, 1983. godine.

Novinarsku karijeru počeo je u prištinskom dnevnom listu „Jedinstvo“. Radio je kao dopisnik agencije Tanjug sa Kosmeta i Radio-televizije Beograd, kao i Bi-Bi-Sija na srpskom jeziku. Osnovao je Medija centar u Prištini. Direktor je Kancelarije za saradnju s medijima Vlade Republike Srbije.

Glavni urednik Informativnog programa televizije je Nenad Lj. Stefanović, rođen 13. avgusta 1956. godine u Zemunu.

Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, smer novinarstvo, 1980. godine. Završio je specijalizaciju na Svetskom institutu za novinarstvo u Minesoti 1991.godine.

Novinarstvom je počeo da se bavi 1980. godine u dnevnom listu „Večernje novosti“. Pre dolaska u RTS, radio je u nedeljniku „Vreme“ i kao specijalni izveštač iz Haškog tribunala. Poznat je po tome što je bio jedini jugoslovenski izveštač iz Istočnog Berlina 1989. godine u vreme pada Berlinskog zida.

Glavni urednik Kulturno-umetničkog programa televizije je Nebojša Bradić, rođen 3. avgusta 1956. godine u Trsteniku.

Diplomirao je pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

U Kruševačkom pozorištu radio je kao reditelj, umetnički direktor i upravnik. Na poziciji upravnika bio je u Ateljeu 212, Narodnom pozorištu, kao i u Beogradskom dramskom pozorištu. U Knjaževačko-srpskom teatru bio je umetnički direktor. Za ministra kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije izabran je 2008. godine. Dobitnik je mnogobrojnih pozorišnih nagrada.

Glavni urednik Zabavnog programa televizije je Olivera Kovačević, rođena 23. marta 1967. godine u Zrenjaninu.

Diplomirala je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Karijeru je počela na TV Politika, gde je radila od 1993.godine, zatim je na televiziji Pink vodila autorsku emisiju „Klopka“, a potom i na BK televiziji. Autor je i voditelj emisije „Da Možda Ne“ na RTS.

Glavni urednik Obrazovno-naučnog programa televizije je Ilija Ceropvić, rođen 30. maja 1961. godine.

Diplomirao je arheologiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a u naučnoj redakciji Televizije Beograd je od 1991. godine.

Autor je i urednik više od 200 emisija, intervjua i serija naučnoistraživačkog, dokumentarnog i naučnopopularnog žanra. Učestvovao je na najvećim međunarodnim festivalima arheološkog filma. Dobitnik je mnogobrojnih priznanja i nagrada.

Upravni odbor RTS doneo je 2. juna odluku da raspiše konkurs za imenovanje najviših rukovodilaca Javne medijske ustanove Srbije, a konačna lista kandidata objavljena je 16. jula, tri dana posle otvaranja i evidentiranja kandidatura.

Izbor preostalih rukovodilaca, direktora Televizije Srbije i radijskih urednika obaviće se naknadno.

Rok za izbor je najkasnije 45 dana od otvaranja prijava.

Tagovi

Povezani tekstovi