Izgorela emisiona tehnika TV Kanala 25 iz Odžaka

odzaci-tv-predajnik

[box align=’box-left’ id=’4753′]

Vlasnik TV Kanala 25 Vladimir Pavlović izjavio je da materijalna šteta iznosi oko 5.000 evra i izrazio sumnju da je požar podmetnut.

Policija je izvršila uviđaj i utvrdiće uzroke požara, rekao je Pavlović i napomenuo da ne želi da se meša u rad nadležnih organa, ali da se to desilo u jeku predizborne kampanje i da se u poslednje vreme, bez razloga, “digla velika prašina oko Televizije K25”.

Pavlović je istakao da je emisioni sistem u Ratkovu imao “termičku zaštitu i kompletan sistem osigurača, koji automatski reaguju u slučaju preopterećenja na instalacijama”, navedeno je u saopštenju.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) zatražilo je od nadležnih organa da, bez odlaganja, ispitaju uzroke požara koji je potpuno uništio emisioni sistem Televizije K25.

Istražni organi moraju javnosti hitno da daju odgovor na pitanje da li je taj požar posledica tehničkog kvara ili je podmetnut, odnosno da li se može dovesti u vezu sa predizbornom kampanjom i sukobima oko Televizije K25, koji se ovih dana vode u Odžacima, ističe NDNV u saopštenju.

Tagovi

Povezani tekstovi