Izveštaj i preporuke Saveta ignoriše i ova vlast

miroslava-savet

[box align=’box-left’ id=’7429′]

Ona je, naime, na konfearenciji za novinare, rekla da je to činila i prethodna vlast kad je nekadašnja predsednica tog Saveta Verica Barać predstavljala izveštaj.

„Savet je dao 24 preporuke Vladi Srbije, namerno 24, da podseti da 24 predmeta (privatizacija) još nisu završena…Gotovo sve preporuke iz izveštaja 2011. se ponavljaju i u ovom izveštaju četiri godine kasnije. Problem je što i sadašnja vlast ignoriše ovaj izveštaj i misle da su usvajanjem seta medijskih zakona prošle godine otklonjene sve prepreke i problemi“, ocenila je Milenović.

U prve tri preporuke, kako je navela, govori se o uspostavljanju transparentnog i sveobuhvatnog registra vlasničke strukture. 

„Odgovor nadležnih iz resornog ministarstva je da je to završeno, ali mi smo na početku početka“, poručila je uz napomenu da je ministarstvo kulture i informisanja odgovorno za taj posao, te da treba da uloži trud da se okonča preregistracija medija.

„Preporuka je i da ministarstvo nadležno za poslove informisanja bez favorizacije postupa prema svim medijima koji krše profesionalne i etičke standarde“, podvukla je Milenović.

Tagovi

Povezani tekstovi