Janez Živko: United Grupa uvećana skoro tri puta

Foto: YT Printscreen

„United Grupa je, kada je reč o investicijama, bila veoma aktivna u poslednjih 18 meseci i u organski razvoj uložila 1,8 milijardi evra, odnosno uvećali smo se skoro tri puta“, rekao je u „Pregledu dana“ Newsmax adria potpredsednik za finansije (CFO) United grupe Janez Živko. Najavio je nastavak ulaganja u fiksnu i mobilnu telefoniju, razvoj 5G tehnologije, a kada je reč o medijima u proizvodnju sopstvenog programa, prava na sportske prenose i druge sadržaje, prenosi Nova.rs.

Investicije u tom periodu su nešto što, kako kaže, “predstavlja srce naše organizacije i nadamo se da će takvih prilika biti još u budućnosti”, prenosi Nova.rs.

 

“Nastavićemo da ulažemo u fiksnu i mobilnu telefoniju, kao i u razvoj 5G tehnologije, bar u ove tri države gde smo sada prisutni i gde imamo mobilnog operatera. Trudićemo se da razvijamo optičku mrežu gde god je to moguće, svesni da u Srbiji to predstavlja izazov jer nemamo pristup infrastrukturi i mobilnoj mrezi”, rekao je CFO UG Janez Živko.

 

Dodaje da United Grupa ima velike planove za Hrvatsku i Grčku za razvoj optičke mreže.

 

“Sve u svemu, plan je da uložimo između 25  i 30 odsto prihoda u nove projekte”, istakao je on.

 

Kada je reč o medijima, Janez Živko je najavio “nastavak ulaganja lokalno u proizvodnju sopstvenog programa, prava na sportske prenose i druge sadržaje koji će UG omogućiti da ostane vodeći pružalac usluga u medijskom sektoru”.

 

“Ulaskom u dve nove države i kupovinom bugarske TV Nova značajno smo uvećali svoje prisustvo u oblasti medija. Ono što možete da očekujete od nas to je nastavak investicija u čitav region”, zaključio je  potpredsednik za finansije UG Janez Živko.

Tagovi

Povezani tekstovi