Javno informisanje na jezicima nacionalnih manjina u svetlu sprovođenja Medijske strategije

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Onlajn-konferencija „Javno informisanje na jezicima nacionalnih manjina u svetlu sprovođenja Medijske strategije“ održaće se 6. oktobra od 10.30 do 12.15 časova.

U organizaciji ovog događaja učestvuju Novinsko-izdavačka ustanova „Ruske slovo“, Misija OEBS-a u Srbiji, Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine.

 

Na konferenciji će predstavnici Misije OEBS-a, ministarstava, novinarskih udruženja, kao i medijski eksperti govoriti o značaju informisanja na jezicima nacionalnih manjina u kontekstu međunarodno garantovanog ostvarivanja ukupnih ljudskih i manjinskih prava, kao i u kontekstu prava pripadnika nacionalnih manjina na istinito, blagovremeno, verodostojno i potpuno informisanje.

 

Takođe će se govoriti o merama predviđenim Medijskom strategijom, za koje se očekuje da doprinesu unapređenju kvaliteta informisanja i medijskih sloboda na manjinskim jezicima.

 

Predlog programa je u prilogu, a na linku možete da se upoznate sa internim etičkim kodeksom koji su potpisali Nacionalni savet rusinske nacionalne manjine i novinsko izdavačka ustanova Ruske slovo.

 

Kako biste dobili pristupni link za Zoom potrebno je da se registrujete OVDE.

 

Takođe, agendu ovog događaja možete videti na sledećem LINKU.

Tagovi

Povezani tekstovi