„Jednoumlje i nedemokratičnost“

Savet RRA u saopštenju navodi da predsednik tog tela Nenad Cekić nikada nije bio član NUNS, a da Vladimir Cvetković i Aleksandar Vasić dve godine ne plaćaju članarinu i ne mogu se smatrati članovima tog novinarskog udruženja. „Sada je svakome jasno da je reč o delu složenije kampanje da se nasilno i mimo zakona RTL-u ‘isposluje’ dozvola za emitovanje televizijskog programa, koju na javnom konkursu nije dobio“, piše u saopštenju Saveta RRA koji su potpisali Nenad Cekić, Aleksandar Vasić, Vladimir Cvetković i Slobodan Đorić.
Savet RRA je ocenio da je „pretnja rukovodstva NUNS-a da zamrzne članstvo i isključi iz udruženja petoricu članova Saveta RRA čija su imena navodno pronašli u svojoj dokumentaciji, dokaz jednoumlja i nedemokratičnosti čelnika NUNS-a“.
Savet RRA navodi da je praksa pokazala da se „linija interesne grupe u NUNS-u, naprasno zbližena s linijom UNS-a, zalaže za partijsku televiziju Bogoljuba Karića i da za tu propagandu koristi izdanja poznatog biznismena Radisava Rodića“.
– Da se u obračunu s neistomišljenicima ne biraju ni saveznici ni sredstva, naučili su valjda u komunističko vreme predsednici NUNS-a i UNS-a Nadežda Gaće i Ninoslav Brajović – navode četvorica članova Saveta Republičke radiodifuzne agencije.


R. D.


 

Tagovi

Povezani tekstovi