Ješić: Policija me pritiskala da menjam iskaz

vladimir-jesic-blic-rs

[box align=’box-left’ id=’7256′]

Ješić je u telefonskoj izjavi za agenciju Beta iz policijske stanice u Inđiji rekao da je priveden na saslušanje kako bi ga policajci koji su došli iz Beograda pritiskali da promeni iskaz u kome je za jučerašnji fizički napad optužio nepoznatog muškarca.

Prema njegovim rečima iza svega stoji predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) u Inđiji Vladimir Gak. 

„Ovo je nečuveno i ja kao neko ko je bio koordinator Otpora i privođen 14 puta za vreme Miloševića, nikada, ali zaista nikada, ovakav stepen bahatosti nisam video“, rekao je Vladimir Ješić, brat bivšeg predsednika opštine Inđija i potpredsednika Demokratske stranke Gorana Ješića. 
Naveo je da su policajci koji su došli iz Beograda tražili od njega da ide na poligrafsko testiranje, što je i prihvatio, uz uslov da bude prisutan i njegov advokat Vladimir Beljanski iz Novog Sada. 

„Na moje pitanje da li su identifikovali čoveka koji me je napao, kao i da li su rešili slučaj s obzirom da je jasno da je iza svega Gak iz SNS-a, rečeno mi je da je to najmanje bitno. Potom su odustali i od poligrafskog ispitivanja, ali su vršili strahovit pritisak na mene da promenim iskaz od juče“, ispričao je Ješić. 

Tagovi

Povezani tekstovi