Još jedna tužba: Osnivači Milenijum tima tužili izdavača portala InfoVranjske

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Osnivači i zastupnici „Milenijum tima“ doo iz Beograda Ivan Bošnjak i Stojan Vujko podneli su privatnu tužbu protiv Tima za integracije kao izdavača portala InfoVranjske protiv glavnog i odgovornog urednika tog portala Saše Stojkovića, saopšteno je danas.

Portal InfoVranjske navodi u saopštenju da za naknadu nematerijalne štete Bošnjak i Vujko zahtevaju 2.000.000 dinara.

 

Portal je objavio tekst pod nazivom „Jeremić: Milenijum tim jedan od asova korupcije u Srbiji“, za koji navode da je izveštaj sa konferencije za novinare predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića, održane 7. februara 2021. godine, dok se u tužbi navodi da je taj portal navedenim tekstom naneo Bošnjaku i Vujku „duševnu bol i nemerljivu materijalnu štetu“.

 

„Nismo prekršili profesionalne standard ni Etički kodeks, preneli smo verno šta je Jeremić rekao na konferenciji za novinare smatrajući da je u javnom interesu da objavimo stavove predsednika jedne od najvećih opozicionih stranaka. Ovu tužbu smatram dodatnim pritiskom na InfoVranjske“, rekao je za agenciju Beta glavni i odgovorni urednik InfoVranjskih.

 

U saopštenju se navodi da je „Milenijum tim“ doo podneo 11 tužbi, protiv više medija, među kojima su bile i InfoVranjske, sa odštetnim zahtevom od po 100.000 evra, a povodom objavljivanja izveštaja sa konferencije za novinare Jeremića.

Tagovi

Povezani tekstovi