Još nedelju dana za prijavu na konkurs za Regionalnu novinarsku nagradu “Srđan Aleksić”

srdjan_aleksic_1_1

Nevladine organizacije Helsinški parlament građana Banjaluka, “Lupiga – Svijet kroz obične oči” iz Zagreba, Nezavisno društvo novinara Vojvodine iz Novog Sada i Institut za medije iz Podgorice raspisali su danas Konkurs za Regionalnu novinarsku nagradu “Srđan Aleksić”, a zainteresovani mogu da se prijave do 1. novembra.

Nagrada se dodeljuje, novinarkama, novinarima i medijima iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije u tri kategorije: za novinarsku hrabrost i izuzetnost, za doprinos zajednici, za medije, navodi se u saopštenju za javnost.

 

Novinare, novinarke i medije mogu nominovati udruženja, neformalne grupe, mreže organizacija civilnog društva, urednici u medijima, novinari, sindikati, naučno-obrazovne institucije, kao i univerzitetski nastavnici iz četiri navedene zemlje.

 

Novinarke, novinari i mediji ne mogu se direktno prijaviti na Konkurs, navodi se u saopštenju za javnost.

 

Više informacija o Konkursu može se pronaći na https://www.mreza-mira.net/vijesti/aktivnosti-mreze/konkurs-za-regionalnu-novinarsku-nagradu-srdan-aleksic/

 

Regionalna novinarska nagrada “Srđan Aleksić” biće dodeljena 10. decembra 2022. u Banjaluci, povodom Međunarodnog dana ljudskih prava.

 

Srđan Aleksić bio je mladić iz Trebinja koga su u januaru 1993. godine na smrt pretukla trojica pripadnika Vojske Republike Srpske, zato što je od ubistva spasio svoga sugrađanina Alena Glavovića.

Tagovi

Povezani tekstovi