Jovana Joksimović: Prva novinarka Prve

Dok pojedini korisnici društvenih mreža smatraju da je Vučiću postavljala „prava pitanja, pucajući direktno u metu“, ima i onih koji tvrde da je pokazala da je „nevaspitana“, „nekulturna“, „naporna“ i da „treba da nauči da ne upada u reč sagovorniku“.

Rečenica koja se, čini se, najčešće citira iz pomenutog intervjua jeste: „Ja Vas, predsedniče, ništa ne razumem“, a voditeljka ju je izrekla dok je Vučić objašnjavao šta podrazumeva paket mera pomoći privredi i građanima.

Takođe, ostaće upamćeno da je ona pokušala da sazna kako bi izgledao dvadesetčetvoročasovni karantin, koji je predsednik najavio kao mogućnost, te ga upitala o konferenciji za novinare na kojoj je građanima poručivano da se ne boje „najsmešnijeg virusa“.

Joksimović je u proteklih nekoliko godina često intervjuisala Aleksandra Vučića, uglavnom u jutarnjim programima koje vodi zajedno sa kolegom i kumom Srđanom Predojevićem, ali i u specijalnim emisijama.

Između ostalog, u januaru 2015. poručila je tadašnjem premijeru, a sadašnjem predsedniku koji je povisio ton nezadovoljan pitanjem: „Nemojte da vičete na mene.“

Jovana Joksimović, nekada Janković, rođena je 25. aprila 1981. u Beogradu. Kao tinejdžerka je trenirala rukomet i nekoliko puta proglašavana za najbolju igračicu Srbije.

Diplomirala je na Akademiji BK univerziteta, smer menadžment u umetnosti.  Karijeru je započela na BK televiziji 2001, gde je vodila autorske emisije o filmu „Trejler“ i „Blokbaster“. Od 2005. vodila je jutarnji program na RTS-u. U martu 2010. prešla je na TV Pink, gde je vodila emisiju: „Dobro jutro: Jovana i Srđan“.

U protekle dve godine radi na TV Prvoj. Udata je za kantautora Željka Joksimovića, sa kojim je vodila Evrosong, održan u Beogradu 2008. Ima sina Kostu i bliznakinje Anu i Srnu. U nedavnom razgovoru za Blic izjavila je: „Gost me nervira samo kad se buni, a danas se svako buni. Svako ima svoje mišljenje o svemu, da kaže šta mu se ne sviđa, da li hoće da sarađuje sa vama ili ne. Danas teško da možete da postavite pitanje a da nemate posledice za to pitanje, to je ta neka atmosfera koja nije dobra.“

Tagovi

Povezani tekstovi